ODA ÇALIŞMALAR KENT GÜNDEMI MESLEKI UYGULAMA YAYIN ÜYELER EĞITIMLER
Bilirkişilik Temel Eğitimi
ONLINE İŞL.
11 Mayıs 2022

Adalet Nöbeti toplumsal dayanışmanın adresi oldu

CHP vekilleri, TİP, TTB, KESK ve BTS Adalet Nöbeti’ne destek verdi

TMMOB ve bağlı odalarının Gezi davasında hukuk katline karşı başlattığı Adalet Nöbeti toplumsal dayanışmanın adresi oldu.

Toplumsal muhalefete gözdağı olan Gezi davası kararına toplumun her kesiminden tepkiler giderek çoğalıyor. TMMOB ve bağlı odalarının Mimarlar Odası önünde başlattığı Adalet Nöbeti’ne milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri,  demokratik kitle örgütü  ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri, aydınlar, şairler ve çok sayıda vatandaş destek vermeye devam ediyor.

Adalet Nöbetine 15. günde CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Deniz Erdoğdu, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Genel Sekreteri İsmail Özdemir, BTS MYK Üyeleri Uğur Özkan, Mustafa Erdoğan, KESK Şubeler Platformu Hüseyin Köklü, Türkiye İşçi Partisi’nden Merve Turgan, Tüketici Hakları Derneği’nden Turhan Çakar, Karikatürcü ve Mimar Metin Peker destek verdi.

Adalet Nöbeti’ne destek verenleri,  15. günde de ev  sahibi TMMOB meslek odaları temsilcileri karşılamaya devam etti. Adalet Nöbeti’ne destek verenleri ve katılımcıları Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu,  Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Tuğba Arslan, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Songül Üzgün, Mimarlık Vakfı Başkan Yardımcısı Leman Ardoğan, Şehir Plancıları Odası Genel Sekreteri Ayhan Erdoğan,   Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Sekreteri Ömer Dursunüstün, Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Cem Nuri Adaş, Fikret Akman, Hülya Küçükaras, Birkan Sarıfakıoğlu, Adil Güneş Akbaş, Ceren Gamze Yaşar, Taylan Özgür Yıldırım, Hazal Kaya ve Sevil Ulaş karşıladı.

Adalet Nöbetinde Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut, saz çaldı ve hep bir ağızdan yaşanan adaletsiz türkülerle protesto edildi.

Gezi davasında tutuklu Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a dayanışma mesajlarının yer aldığı Gezi  defterine ise şu mesajlar yazıldı:

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal: Gezi davası, gezi toplumsal direnişin en önemli adıdır. Gezi onurdur, Gezi çevreyi doğayı insanlığa dair bir direniştir.  İktidar Geziyi hapsetmek  itibarsızlaştırmak istiyorlar. Geziyi hiçbir başka zulüm itibarsızlaştıramaz, bugün bu hukuksuzluğu yapanlar, toplumu cezalandırıyorlar. Çünkü onlar tarihin sayfasında yok olup gidecekler. Oysa Gezi’de katledilen, Ali, Berkin, Mehmet, Ethem yaşayacak ve hatırlanacaklar.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker: Gezi onurumuzdur, Gezi’de cezalandırılan sadece 8 arkadaşımız değildir. Geziye katılan hepimiz, 2 defa beraat edilen bir davadan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası verebiliyorsa Gezi bir defa daha haklılığını ispatlamıştır. Geleceğimize, şehirlerimize, doğamıza, özgürlüklerimize, haklarımıza yani Geziye onurumuza sahip çıkmaya devam edeceğiz Gezi şehitlerimize saygıyla

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Deniz Erdoğdu: Gezi Parkını, suyumuzu, havamızı derelerimizi ormanlarımızı savunmak suç değildir. Eylemcilere boğucu gaz sıkarak acillik etmek, gaz fişeği ile kör etmek, Ali İsmail’i linç ettirmek, Berkin’i hedef alıp komaya sokmak ve öldürmek suçtur ve katilleri yargılamamak cezasız bırakmaktır kötü olan. Haksız yere özgürlüğünden bırakılanların yanındayız.

Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Hülya Küçükaras: Gezi direnişini onurla sürdürenler bizler sizi büyük bir övünçle kucaklıyor, mücadelenizi durmaksızın sürdürme kararlıyla selamlıyoruz. En kısa sürede kavuşmak, şarkılarımızı hep birlikte söylemek dileğiyle.

Bilgisayar Mühendisleri Odası’ndan Cem Nuri Adaş: Gezi bu ülkenin yaşadığı en barışçıl en demokratik eylemdi. Gezi’yi yargılamak isteyenler sadece şu anda tutuklu arkadaşlarımızı değil bu ülkenin aydınlık yüzünü gençlerini yarınları da yargılamak mahkûm etmek istiyorlar. Buna izin vermeyecek Gezinin o güzel Haziran günleri gibi aydınlık olan  bir ülkeyi hep birlikte kuracağız.

Türkiye İşçi Partisi’nden Merve Turgan: Gezi bu ülkenin gençlerin, kadınların, ağacın toprağın özgürlük çığlığıdır. Gezi haktır yargılanamaz hepimiz ordaydık hepimiz buradayız.

Öte yandan, Mimarlar Odası önünde asılan mesaj panosunda Gezi davasında tutuklu Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Can Atalay’a dayanışma mesajları yazılmaya devam ediyor.

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 22.04.2024 - 16:35:37