09 Kasım 2018

Ulus Atatürk Anıtı’nın karartılması yargıya taşındı

Atatürk’ün hatırasına hakaretten suç duyurusunda bulunuldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’da Cumhuriyet’in kuruluşunun simgesi olan Ulus Atatürk Anıtı’nın karartılmasını yargıya taşıdı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “Tüm uyarılarına rağmen Ulus Atatürk Anıtı’nı aydınlatmayan Ankara Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri hakkında görevi kötüye kullanmak ve 5816 Atatürk’ü Koruma Kanunu uyarınca Atatürk’ün hatırasına hakaretten, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan , “Tüm uyarılarımıza rağmen Atatürk’e saygısızlıkta sınır tanımayan yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduk. Cumhuriyet’in kurulduğu Ankara’da, bu ülkeyi kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Kasım yaklaşırken Ulus’taki Atatürk Heykeli’nin hala karanlıkta olması büyük bir utançtır. Bugün saat 19:30’da Başkent Dayanışması Bileşenlerinin katılımıyla ve meşalelerimizle Ulus Atatürk Anıtı’nı aydınlatacağız. Aydınlatılmayan Ulus Atatürk anıtına ve meydanına ışık olacağız” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Meydanda bulunan büyük projektörün yola bakan kısmının ışıkları yanıkken heykele bakan kısmı kapatılmış. Anıt sadece kaiden de ibaret gösteriliyor Atatürk heykeli tamamen karanlıkta bırakılıyor. Cumhuriyet hafızasını silmeye çalışanlara karşı tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz. 10 Kasım’a karartılmış bir Atatürk anıtıyla girmeyeceğiz. Ne yaparsanız yapın Cumhuriyet hafızasını silemeyeceksiniz, aydınlığı karanlıkla yenemeyeceksiniz. Atatürk anıtının gece görünürlüğünü sağlamak üzere ya görevlerinizi yerine getirin, ya da oturduğunuz koltukları terk edin.”

Son Güncelleme : 12.12.2019 - 09:25:17