19 Ocak 2018

Bartın Güzelcehisar’da fırtına akıl dışı projeyi yerle bir etti

Güzelcehisar’da, akıl dışı yatırım, fırtına ile yerle bir oldu. Gece çıkan fırttınada doğa intikamını aldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan "Bilimi rehber etmeyen Bartın Valisi ve Güzlecehisar’daki demir kazıklar üzerindeki platformu kutsayan orman bakanı istifa etsin. Bu ülke bu insanlarla yönetilmeyi hak etmiyor” dedi.

Güzelcehisardaki  akıl dışı projeyi mahkemeden önce doğa iptal etti

Candan şöyle devam etti.

“Bartın Valiliği ve İl Özel idare ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından Kalkınma Projesi adı altında Bartın ili Güzelcehisar ilçesi kumsalına döşenen ve bir doğa katliamı olan  850 metrelik demir platform yoluna Mimarlar Odası Ankara Şubesi tepki göstermiş ve projenin acilen durdurulması gerektiğini ifade etmişti. Kent İzlem Merkezimiz yerinde inceleme yapmış ve Güzelcehisar'da  doğayı katleden bu projenin durdurulması için, Valilik ve İl özel idaresi ile görüşülmüştü. Söylediklerimizi dinlemediler, önerilerimiz, dikkate almadılar, kamu kaynaklarını israf  ettiler. Güzelcehisar kıyılarını  demir kazıklarla hapsettiler. Şimdi doğa bunun hesabını sordu. Yetkililer hakkında ihaleyi suç duyurularımız, projenin iptaline ilişkin davalarımız devam ederken  Kent  İzleme Merkezimizin çektiği fotoğraflar bu akıl dışı projenin  mahkemeden önce doğa tarafından iptal ettiğini gösteriyor. Kamu kaynaklarını israf etmekten ihaleyi yapan idare yetkilileri, vali ve bakan hakkında suç duyurusunda bulunacağız."

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Basın Birimi

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48