17 Mayıs 2018

AOÇ yasa değişikliğinde suç işlediler. Vasiyete ihanet ettiler.

AOÇ’nin devri hukuka aykırıdır

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği’nin “Torba yasa” ile 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesine “Bu devir hukuka aykırıdır, Vasiyete ihanet edildi” diyerek tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan konu ile ilgili yaptığı açıklamada “ Atatürk Orman Çiftliği Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyeti ile bize emanet edildi. Avrupa insan hakları sözleşmesinde mülkiyet hakkının korunması ve mülkiyetin şartlı bağışa ve hukuka göre korunması gerekmektedir. Bize emanet edilen Atatürk’ün mülkiyeti, şartlı bağışa ve vasiyete ve hukuka göre kullanılmıyor. Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı dahil devam eden davalarımızla birlikte her türlü hukuksal hakkımızı kullanacağız. Bu hukuksuzluğun hesabını yargı önünde elbet verecekler” dedi.

“Hukuksuzluk, vicdansızlık, vefasızlık”

Candan şöyle devam etti.

“Torba yasa ile Atatürk Orman Çiftliği arazisi 29 yıllığına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bedelsiz devredildi, işletme ve kiralama yetkisi verilerek ticaret yapılmasına, kanunun emredici rolüne rağmen, hukuki olmayan bir dayanak yaratılmaya çalışıldı. Bu çok büyük bir suçtur. Hukuksuzluk, vicdansızlık, vefasızlık bu yasaya el kaldıranların ortak paydasıdır."

Telafisi mümkün olmayan zararlar verecek

Candan, kanunla tahsis süresinin sonunda alan içerisindeki her türlü yapı tesis ve malzemenin, bedelsiz olarak Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü’ne devredileceğini, tahsis edilen bu alanın, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından tespit edilecek şartlarla 29 yıla kadar üçüncü kişilere kiraya veya işletmeye verilebileceğine dikkat çekti.

“Böylece, yasa ile hukuksuz bu alan kiraya verilebilecek ve işletmeye açılabilecek. Bu durum 5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu’na aykırıdır. Çünkü bu kanuna göre AOÇ arazileri amacı dışında ticari amaçla kullanılamaz. Haziran 2016 tarihinde biten süre, torba yasa içine sıkıştırılmış bir madde ile 29 yıla uzatılmak istenilmesi ile hukuka uydurulacağı düşünülse de bu düşünce ve zihniyet kentlerimizi delik deşik ettiği gibi kanunlarda yapılan değişiklikler ve geçici maddeler ile hukuk sistemine telafisi mümkün olmayan zararlar vermektedir. Ankapark’ta  Gökçek’in hukuksuz ve israf projesinin devamlılığını sağlayarak Gökçek’i yargıdan kaçırmaya çalışıyorlar ancak nafile. Hem Gökçek, hem de bu yasaya onay verenler yargılanacaklar. Bunlar gitmeden önceki yangından mal kaçırma hamleleridir.’’

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48