14 Mayıs 2018

Bu yasaya el kaldıran Cumhuriyete ihanet eder

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  TBMM’de Pazartesi görüşülmesi beklenen torba yasa tasarısında, Ankapark alanının 29 yıllığına  Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin önerilmesine sert tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan karakuş Candan  ‘’ AOÇ’de Atatürk’ün şartlı bağışı ihlal edilerek  hukuksuz bir şekilde inşa edilen Ankapark’a ilişkin bu kanun değişikliği, idarenin defalarca yaptığı hukuksuz uygulamaları ile fiili durum yaratıp sonrasında yasallaştırma çabasının en esaslı örneğidir. Bu kanunsuzluğa el kaldıran ve onay veren herkes hukuka, Atatürk’ün, şartlı bağışına cumhuriyete, ihanet  eder’’ dedi.

Gitti Gökçek, geldi Tuna

Candan, yasa tasarısında hukuksuz bu alanın kiraya verilebileceğine ve işletmeye açılabileceğine dair ibarelerde bulunduğunu belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Bu 5659 sayılı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü Kuruluş Kanunu’na aykırıdır. Çünkü bu kanuna göre AOÇ arazileri amacı dışında ticari amaçla kullanılamaz. Haziran 2016 tarihinde biten süre torba yasa içine sıkıştırılmış bir madde ile 29 yıla uzatılmak istenilmesi ile hukuka uydurulacağı düşünülse de bu düşünce ve zihniyet kentlerimizi delik deşik ettiği gibi kanunlarda yapılan değişiklikler ve geçici maddeler ile hukuk sistemine telafisi mümkün olmayan zararlar vermektedir. Bu kanun değişikliği ile Ankapark’ı yasallaştıracağını düşünen uygulayıcıların temel hatası AOÇ’yi anlayamamış y a da anlamak istememiş olmalarından kaynaklıdır.Yüzlerce defa dile getirdiğimiz gerek kamu oyu nezdinde gerekse hukuk mücadelesindeki hukuk metinlerimizde ifade ettiğimiz üzere AOÇ  arazilerinde ticaret konut sanayi yapılması AOÇ kanunu uyarınca yasaktır. Bu emredici kanun hükmü var son derece açık ve net iken ülkenin en büyük israf projesinin devamını sağlamak amacıyla 29 yıllığına belediye ye tahsis kanun tasarısı meşru değildir. El kaldıranlar Atatürk’ün mirasına sahip çıkmadıklarını çocuklarına torunlarına nasıl anlatacaklar.’’

Candan, ‘’Büyük kamu israfı olan Ankapark ile halkın parasını iç ettiler.  Ankara kamu kaynaklarını israf eden yöneticiler elinde tarumar oluyor. Gitti Gökçek, geldi Tuna’’ dedi.

Son Güncelleme : 25.05.2018 - 10:20:21