Mimarlar Odası Ankara Şubesi - Gezi’nin yıl dönümünde ODTÜ KANİP alanında ağaç katliamı

01 Haziran 2018

Gezi'nin yıl dönümünde ODTÜ KANİP alanında ağaç katliamı

Gezi Direnişi’nin yıl dönümünde intikam alırcasına ağaç katliamı yapıldı. İncek’te ODTÜ arazisini de içine alacak şekilde Anayasa Mahkemesi’nin yanı başında bulunan alanda Yargıtay binası inşaatı için, yüzlerce ağaç katledildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi yerinde inceleme yaptı. İncelemeye Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Şube Sekreteri Nihal Evirgen katıldı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Bugün 1  Haziran Gezi’nin yıldönümünde,  ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı davamız devam ederken ağaç katliamı yapıldı.  İncek'te yapılan 480 bin metrekare Yargıtay binası için,  ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı sınırları içinde ağaç katliamı yapıldı. Ağaç katliamını bugün saat 10:30 itibariyle yerinde tespit ettik. ODTÜ Rektörlüğü’nün ağaç kesilerek yol yapımına izin verdiği iddia ediliyor. ODTÜ rektörlüğünü açıklama yapmaya davet ediyoruz. Yüksek yargı bunu yaparsa hukuk bitmiştir. 480 bin metrekarelik inşaat alanı için ağaçlar katledildi. Suç duyurusunda bulunacağız.”

Candan, “Hukuk ve yargı mekanlarının hukuksuzlukla inşa edilmesi içler acısı bir durumdur. ODTÜ ormanları sağından, solundan, üstünden altından ısırıklarla büyük parçalanma tehditi altında. ODTÜ arazilerinden yer tahsisi taleplerinin yoğunlaştığı bir dönemde  yapılan bu ağaç katliamı ODTÜ arazisinin tehdit altında olduğunun göstergesidir. Ağaç katliamlarıyla Ankara’yı nefessiz bırakanlara yargı önünde hesap soracağız” dedi.

Son Güncelleme : 16.08.2018 - 12:23:33