02 Mayıs 2018

1 Mayıs’ta ‘Kaçak Saraylı Cumhurbaşkanı İstemiyoruz’ pankartına tahammül edemediler

Polis pankarta el koydu arbede yaşandı

1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin Kaçak Saraylı Cumhurbaşkanı İstemiyoruz” yazılı pankartına polis el koydu.  Polis pankartın alana girmesine izin vermeyince arbede yaşandı.

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı Ankara’da coşkuyla kutlandı. Tandoğan’da yapılan kutlamalara  Mimarlar Odası Ankara Şubesi Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Songül Üzgün, Namık Kemal Kaya, Ünal Kara, Onur Lami Yalman ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakkan katıldı.

Yürüyüş sırasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin “Kaçak Saraylı Cumhurbaşkanı İstemiyoruz” yazılı pankartına polis el koydu.

Müdahale sırasında arbede yaşanırken, polisin 3 arama noktasından geçtikten sonra pankarta müdahale etmesi de soru işretlerine neden oldu.

Müdahalenin 1 Mayıs alanında anons edilmesinin ardından. Alandaki kitle Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne destek vererek, müdahaleyi ıslık ve alkışlarla protesto etti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Candan duruma şöyle tepki gösterdi:

“Bize bir şey söylenmeden ‘yasak böyle bir pankart giremez’ denildi. Biz tertip komitesini bekledik. Tertip komitesi gelsin karar versin diye tertip komitesi geldi ama polis pankartı açtırmadı kaçak saray yazıyor bu yasak dediler. Üç aramadan dördüncü aramada pankarta müdahale ettiler. Hükümetin aslında en hukuksuz olduğu mekânsal olarak oturduğu Kaçak Saray’a dem vurarak kaçak saraylı cumhurbaşkanı istemiyoruz dedik pankartımızı zorla aldılar. Onun zorla alınması ve yırtılması sarayın kaçaklığını ortadan kaldırmıyor. Bunu 1 Mayıs gününde bir kez daha söylüyoruz. Saray kaçak, kral çıplak. Kaçak Saray’da oturan bir Cumhurbaşkanı istemiyoruz. Pankartı zorla alan güvenlik güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız.”

Son Güncelleme : 14.12.2018 - 11:50:24