03 Ocak 2018

Ankara Rapor Gökçek suç duyurusuna belge olarak sunuldu

Melih Gökçek hakkında "Ankara'ya karşı işlediği suçlar" nedeniyle suç duyurusunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Gökçek dönemini ve Ankara’ya verdiği zararı anlatan AnKARA RAPOR’u suç duyurusuna beyan olarak sundu.

Savcılık nezdinde yürütülen soruşturmaya ilişkin olarak Ankara Rapor’u yeni belge olarak sunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  suç duyurusu dilekçe eki olarak şikayet edilen Gökçek hakkında 1994-2017 yılları arasını kapsayan ve kamu davası açılması gerekçelerinin derlendiği hasar tespit raporunu ve hasar tespitini gösteren zaman çizelgesinin değerlendirilmesini talep etti.

Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Belediye Başkanlığı sürecinde kendisi hakkında soruşturma izni verilmeyen Gökçek'in görevi kötüye kullanma, Başkent’e karşı suç, Anayasa’nın 3 maddesine aykırı işlem suçları ve Atatürk aleyhine işlenen suçlar nedeniyle yargılanmasını istedik. Bu kapsamda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurmuştuk.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak hazırladığımız Melih Gökçek'in 23,5 yıllık başkanlık döneminin Başkent’e verdiği hasarı anlatan AnKara Rapor’u ve 1994-2017 Türkiye ve kent gündemini konu alan zaman çizelgesini Gökçek’in istifasının kırkıncı gününde kamuoyuna tanıttık” dedi.

“Bu rapor kara bir dönemini anlatıyor.  Bu rapor Ankara kentine ihanetin belgesidir. Biz bu yayınla Melih Gökçek’in yargı önüne çıkarılması için kampanya başlattık” diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu suç duyurusu Gökçek’in 23,5 yıllık Ankara tahribatı bilançosunun özetidir. Gökçek’in peşini bırakamayacağız. Şimdi de bu raporu suç duyurusu eki beyanı olarak sunduk. Melih Gökçek Ankara’ya yaptıklarının hesabını verecek. Yargılanana kadar mücadelemiz devam edecek. Hesap vermeden peşini bırakmayacağız”

Son Güncelleme : 24.09.2018 - 15:30:55