24 Nisan 2018

Ankara Barosu, Gökçek’in avukatı hakkında disiplin kovuşturulması açacak

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde kent mücadelesini yürütürken bir çok kez asılsız iddia ve saldırı ile karşı karşıya kaldı.  Melih Gökçek’in Ankara’daki rant ve talan projelerine yönelik yürütülen mücadele sürecinde,  Anayasal bir kuruluşun başkanı olarak kamu görevini yürüten Candan yıldırmak amaçlı  bir çok kez  hedef gösterildi, hakkında asılsız iddialar  ortaya atıldı.  Bu iddiaları ortaya atanların hukuksal olarak peşini bırakmayan Candan Melih Gökçek’in avukatı Fatih Atalay’ı şahsına yönelik asılsız açıklamalarından kaynaklı  Ankara Barosuna şikayet etti. Ankara Barosu Gökçek’in avukatı Fatih Atalay’ı oy birliği ile disiplin kuruluna sevk etti.

Ankara Barosu Başkanlığı kararında şu ifadelere yer verildi:

“Fatih Atalay’ın şikayet edilen avukatın basına verdiği demeçte yer alan "mesaisine riayet etmeden oturduğu yerden maaş olan oda başkanı acaba şimdi sokağa ne yüzle çıkacaktır. Emek vermeden aldığı maaş kendisine helal midir? Bu karardan sonra eğer zerre kadar kendisine ve yaşadığı topluma saygısı varsa derhal memuriyetten istifa etmelidir" şeklinde ifadelerin  gerekçeli mahkeme kararındaki" davacının mesaiye riayeti hususunun tartışma konusu olduğu"na ilişkin tespitinin ve dava konusunun ötesine geçerek şikâyet edenin şahsına yöneldiği, dolayısıyla şikayet edilenin savunmasının dosya içeriğiyle uyumlu ve yerinde olmadığı görülmüştür.  Buna göre şikayet edilen avukat eyleminin kovuşturmayı gerektirir nitelikte olduğu  sonuç ve kanaatine varılmakla, şikayet edilen konu eylem 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 34. Maddesi ile Türkiye Barolar Meslek Kurallarının 3,4,5,6,7 ve 40.maddeleri açısından değerlendirilmek üzere şikayet edilen avukat hakkında disiplin kovuşturması açılmasına  oy birliği ile karar verildi.”

"Susmuyoruz, Korkmuyoruz"

Konuya ilişkin değerlendirme yapan Tezcan Karakuş Candan, “Ankara Barosu meslek etiğine aykırı davranan, basında beni hedef gösteren ve şahsıma yönelik hakarete varan açıklamalar yapan Gökçek’in avukatı Fatih Atalay disiplin kovuşturması açtı. Kamu yararını savunan, Anayasal bir kuruluş olan bir meslek örgütünün başkanlığını yürütüyorum. Bu görevin sadece mesai saatleri dışında yapılamayacağı Danıştay kararları ile sabittir. Bize emanet edilen memleketin varlıklarını korurken bu tür saldırıların asılsız iddiaların bizi yıldıramayacağı açıktır, gerekli cezayı almasını umuyoruz. Susmuyoruz, korkmuyoruz ” dedi.

Son Güncelleme : 24.09.2018 - 15:30:55