22 Haziran 2018

Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı

Her yağmur sonrası Ankara Gökçezede oluyor

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, her yağmur yağdığında rant odaklı kentleşme, vadilerin yapılaşmaya açılması ve altyapı yoksunluğu nedeniyle Başkent’te meydana gelen sel görüntülerini değerlendirdi.

“Kentteki bu rezaleti yaparsa AKP yapar”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Gökçek gitti afetleri kentlilerin başına kaldı. Rant odaklı yapılaşma vadilerin betonlaşması ile her yağmur Gökçek felaketi olarak Ankaralılara dönüyor.   Ankara yıllarca bu Gökçek’in afetinden kurtulamayacak. Onu yargılamayan AKP de, bu işin birinci derece sorumlusudur.   Pazar yerleri, altgeçitler, yollar dere yatağına dönüştü, vatandaşlar video ve fotoğraf çekip Mimarlar Odası’na gönderiyorlar. Bilkent Şehir Hastanesi bölgesinde kanalizasyonlar fışkırıyor. Şehir hastanesi açılsın, altyapı da kanalizasyon da tıkanacak. Sorunlu kanalizasyon altyapısı yağmur suları ile sağlık sorunlarına da neden olacak. Büyükesat Vadisi’nden Birlik Mahallesi’nden, Sıhhiye’den Balgat’tan görüntüler  bu kentin altyapısının iflasının görüntüsüdür. Gökçek gitti, Tuna konuşamıyor, vatandaş mağdur birde oy istiyorlar. ‘Kentteki bu rezaleti yaparsa AKP yapar’ demek içten bile değil” dedi.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“İlk yerel seçimlerde vadileri yapılaşmaya açarak kenti betonlaştıran, kamu kaynaklarını alt yapıya, ulaşıma değil, Ankapark, Gökkuşağı, Demir Kafes, kapılar gibi israf projelerine harcayan yöneticilerin gitmesi şart.  Vatandaş sokaklarda mağdur, onlar sarayda sefa sürüyorlar.  24 Haziran’da bu selle birlikte onları da göndermek şart oldu.  Bilime ve meslek odalarının açıklamalarına kulak verilmedi. Sağır sultan duydu bunlar duymadı.”

Altyapıya yıllardır ciddi bir yatırımın yapılmadığını da sözlerine ekleyen Candan, “Her yeşil alan ve vadi betonlaştırıldı. Derelerin üzeri kapatıldı. Dere yatakları yapılaşmaya açıldı. Sel basan yerlere baktığınızda dereler yatağını bulmaya çalışıyor. Büyükesat Vadisi’ni yapılaşmaya açtılar, vadi tabanına yol yaptılar. Betonlaşma ile birlikte plansız hormonlu büyüyen kentleşmeyi altyapı karşılayamıyor. Gökçek ve onu koruyanlar er geç yargı önünde hesabını verecek. ”

Son Güncelleme : 14.12.2018 - 11:50:24