30 Nisan 2018

Mimarlar ve vatandaşlar Saraçoğlu'nu yaşatmaya devam ediyor

Saraçoğlu’nu kahvaltı yaparak kamusallaştırdılar

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Saraçoğlu Mahallesi’ne sahip çıkmaya, mahalleyi yaşanabilir kılmak ve kamusal kullanıma kazandırmak için mücadeleye devam ediyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent Dayanışması Bileşenleri, sivil toplum kuruluşları, demokratik kitle örgütleri temsilcileri Saraçoğlu’nda kahvaltı yaparak, Saraçoğlu’nu kamusallaştırdı.

Kahvaltıya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu ve Namık Kemal Kaya,  Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakkan, CHP Ankara Milletvekilleri Şanal Sarıhan, Necati Yılmaz, Ankara Tabip Odası Başkanı Vedat Bulut, Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Karakuş,  ATO Yönetim Kurulu Üyeleri, Halkevleri Genel Başkanı Dilşat Aktaş, YARSAV Eski Başkanı Mustafa Karadağ, Kavaklıderem Derneği temsilcisi İsa Çapanoğlu, Pembe Kurbağa’dan Güneş Çakmakoğlu, DKÖ’ler Platformu’ndan Mahmut Aslan ve vatandaşlar katıldı.

Mimarlar ve vatandaşlar kahvaltı sonrasında şarkılar söyledi. Halaylar da çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu.

Saraçoğlu’nu yaşatsınlar

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, etkinliklerle Saraçoğlu yaşatmaya ve Saraçoğlu’nun kamusal alan olarak halka açılması için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Candan, Cumhuriyet’in ilk toplu konut alanı olan tarihi Saraçoğlu Mahallesinin Emlak GYO’ya devredilmesinin yürütmesi durdurulması, lojman tahsislerinin kaldırılarak ekonomiye kazandırılması kararını hatırlatarak şunları söyledi:

“Saraçoğlu Mahallesi lojman statüsünü koruyor ve herhangi bir şekilde bir müdahale yapılamayacak durumda ama bir taraftan da Çevre Şehircilik Bakanlığı bir Koruma Amaçlı İmar Planı yaptı. Koruma Amaçlı İmar Planı’nda da yeni inşaat alanı öngörülüyor ve bütün ada parsellerin altına da otopark yapılabileceğine ilişkin plan notu getirilmiş. Etkileşim sahası içinde metrekaresi belli olmayan bir inşaat alanı var. Bunların hepsine dair itiraz dilekçesi verdik ve dava açtık. Şimdi de Saraçoğlu Mahallesi’nin bize ait olan alanı kamusal olarak kullanmak için buradayız ve herkesi her saatte Saraçoğlu Mahallesi’ni yaşatmaya ve burada nefes almaya davet ediyoruz. Saraçoğlu’nu kamulaştırsınlar, kitaplar okusunlar dostlarıyla buluşsunlar ve oyunlar oynasınlar.”

Saraçoğlu Mahallesi etkinlikleri kapsamında 5 Mayıs saat 17:00’de Saraçoğlu Mahallesi’nde Hıdırellez’i karşılama şenliği, 19 Mayıs saat 14:00’te de tiyatrocular tarafından illüzyon performansı yapılacak.

Son Güncelleme : 14.12.2018 - 11:50:24