11 Mayıs 2018

AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapılıyor?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde birinci derece doğal SİT alanı olan ve Milli Savunma Bakanlığı tarafından Gazi Orduevi  ve sosyal tesis olarak kullanılan alana ilişkin,  Koruma Amaçlı İmar planı yapılmasını sorgulayarak “Ordu AOÇ’ye Kaçak Sarayı koruyacak üs mü yapıyor?” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi:

"AOÇ arazisi iken 1978 yılında Milli Savunma Bakanlığı’na devredilen ve askeri alan olarak kullanılan Gazi Ordu Evi Kaçak Saray’ın yapılması ile uzun süredir gündemdeydi. Askerlerin sosyal ihtiyaçlarını karşılayan alanda plan değişikliği ile uygulama hükümlerine ‘Askeri Alanda Devletin Güvenlik Ve Emniyeti İçin Zaruret Arz Eden, Harekat Ve Savunmaya Yönelik Yapılar İle Karakol, Nöbetçi Kulübesi, Sığınak Radar İstasyonları gibi yapılar yapılabilir’ denmiştir. Kaçak Sarayın tam karşısında bulunan bu alana  devletin güvenliğini ve emniyeti zarureti gerekçesi ile radar istasyonu kurması, üs yapması manidardır. Atatürk Orman Çiftliği’ne  Atatürk’ün şartlı bağışına ve hukuka aykırı yapılan Kaçak Saray’ın koruması için açık saldırı alanı olarak nitelenen mevkiye koruma amaçlı imar planı yapacaklarına, Atatürk Orman Çiftliği’ni Cumhuriyet düşmanlarından koruyacak plan yapılması daha anlamlıdır.”

Atatürk Orman çiftliği alanlarının talan süreçlerine ilişkin 100’ü aşkın davanın devam ettiğini söyleyen Candan, Atatürk Orman Çiftliği arazilerini  özgürleştirme ve gerçek koruma amaçlı planların 24 Haziran’dan sonra  yapılacağını belirtti.

Son Güncelleme : 25.09.2018 - 15:56:27