08 Mayıs 2018

Adnan Ötüken Kütüphanesi’nde neler oluyor?

Kütüphanedeki kitaplar Kaçak Saray’a neden taşınıyor?

Saraçoğlu Mahallesi’nin yakın takibe alan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, mahalledeki Adnan Ötüken Halk Kütüphanesi’ndeki kitapların taşındığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Edindiğimiz bilgilere göre kitapların bir kısmı Kaçak Saray’ın kütüphanesine gönderiliyormuş. Burası bir halk kütüphanesidir. Adnan Ötüken Kütüphanesi’ndeki kitaplar neden taşınıyor? Kütüphaneyi de mi taşıyacaklar? Buna ilişkin kuruma resmi yazıyla başvurarak bilgi alacağız” diye konuştu.

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“İçerde bir kısım tadilatların yapıldığı duyumlarını da aldık. Buna ilişkin olarak ta kurumdan Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde bilgi alacağız. Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi Saraçoğlu Mahallesi ile bir bütündür. Kamusallaştırılması için mücadele verdiğimiz Saraçoğlu Mahallesi’ndeki kütüphanenin taşınma olasılığına dahi izin vermeyiz. Konuyu yakın takibe aldık” dedi.

Milli Kütüphane’nin Kaçak Saray’a taşınmasının bir dönem kamuoyu gündemine geldiğini de hatırlatan Candan, şunları söyledi:

“Milli Kütüphane’nin kapatılacağı, kütüphanede bulunan kitap ve belgelerin Kaçak Saray’da yapılacak kütüphaneye taşınacağı iddiaları kamuoyu gündemini uzun süre meşgul etmişti. Ayrıca İstanbul'da çeşitli saray ve kütüphanelerde bulunan Osmanlı İmparatorluğu'na ait resmi arşivler ile değerli kitapların da Kaçak Saray’da toplanacağı basına yansımıştı.  Milli Kütüphane ve Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, halka açık kütüphanelerdir.  Belleğimiz Kaçak Saray’a taşınamaz.”

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48