27 Mart 2018

Baskılara rağmen sanatı toplumla buluşturanları yürekten alkışlıyoruz

Tiyatroya ve özgür düşünceye sahip çıkıyoruz

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Candan, “Tiyatro sahnelerinin bir bir kapatıldığı, oyunların ve sanatçıların yasaklandığı ve OHAL süreciyle birlikte her alanda olduğu gibi tiyatroda da baskı ve sansürün en üst düzeye çıktığı bir dönem yaşıyoruz. Atatürk’ün  ‘Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur’  sözleriyle ifade ettiği gibi bugün millettin hayat damarları koparılmaya çalışılıyor. Tüm baskılara rağmen tiyatronun sorgulayıcı, yaşama ayna tutan, eleştirel bakış açısını ,estetik arayışını toplumla buluşturan sanatçıları yürekten alkışlıyoruz” diye konuştu.

Toplumla tiyatronun buluşması engellenmiştir

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Tiyatro sahnelerinin bir bir kapatıldığı, oyunların yasaklandığı, yargılandığı; sanatçıların baskı altına alındığı ve susturulmaya çalışıldığı, Ankara’da binlerce yıllık tarihi  Roma Tiyatrosu'nun bakımsız bırakıldığı, üzerine beton döküldüğü , sanata ve sanatçıya düşman bir ortamda, özgür düşüncenin gelişmesi estetik kaygının toplumsallaşması, mimarlık ortamının da varlık alanıdır.  Sanata ve sanatçılara sahip çıkıyor, baskılara boyun eğmeyen  tiyatronun özgürleştiği bir Türkiye dileğiyle Dünya Tiyatrolar Günü kutlu olsun” dedi.

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48