11 Ocak 2018

Çalışan gazeteciler günü, çalışamayan gazeteciler gününe dönüşmüştür

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü yayınladığı dayanışma mesajıyla kutladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, çalışan, çalıştırılmayan, çalışamayan ve cezaevlerindeki tüm gazetecilerin gününü kutlayarak, şu mesajı yayınladı:

“ Türkiye’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, son verilere göre 148 gazetecinin cezaevinde olduğu, basın kartlarının iptal edildiği, gazetelerin kapatıldığı, televizyonların karartıldığı, muhalif yayın organlarının susturulmaya çalışıldığı, hedef gösterildiği  ‘Çalışamayan, İşsiz ve Tutuklu Gazeteciler Günü’ne dönüşmüştür. Basın özgürlüğünün ayaklar altına alındığı bu ülkede, OHAL koşullarında doğru ve tarafsız haber vermek için halka yalan söyleyenlerin yalanlarını ortaya çıkarmak için, hayatlarını ortaya koyarak çalışan tüm gazetecilerle dayanışma içindeyiz. Paul Joseph Goebbels, Büyük Yıkımlar’’ ancak halkların ‘’Büyük Yalanlarla’’ kandırılmasıyla mümkün olur” demiştir. Bu algı operasyonuna karşı duran basın emekçileriyle birlikte Cumhuriyet’i ve onun değerlerini savunmaya devam ederken, aydınlık ve özgür bir ülke için mücadele edeceğiz. Halkın haber alma hakkı için bedel ödeyen tüm gazetecilerin yanındayız.  Özgür kalemlerin susturulmadığı, gazetecilerin özlük haklarına saldırıların olmadığı, tutuklu gazetecilerin serbest bırakıldığı bir Türkiye dileğiyle, sesimize ses katan, mücadelemizi görünür kılan tüm basın emekçilerinin Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz.”

Son Güncelleme : 20.01.2018 - 10:14:36