10 Ekim 2016

Anıtkabir'e saygısızlıkta sınır tanımıyorlar

Çocuk parkından sonra Anıtkabir yerleşkesine şimdi de halı saha yaptılar

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Anıtkabir'de tepkilerin ardından kaldırılan çocuk parkının ardından  şimdide Anıtkabir yerleşkesi içine halı saha yapıldığını bildirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya Anıtkabir çevresinde incelemelerde bulundu. Bu incelemeler sırasında Fevzi Çakmak caddesinden görünen halı sahayı tespit ettiler. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan:'' Bu nasıl bir saygısızlık. Çocuk parkından sonra şimdide halı saha yapmışlar.Bu halı sahada oradan ya kalkacak ya kalkacak"

"Anıtkabir ne  bir oyun alanı ne de futbol sahasıdır"

Anıtkabir yerleşkesinin her bir metrekaresine yapılan her şey özenle yapılmak zorundadır. Orası askerin futbol oynayacağı yer değil. Anıtkabir Komutanlığı, Genel Kurmay Başkanlığı Anıtkabir'in nasıl bir yer olduğunun farkında mıdır? diyen Candan şöyle devam etti. "Çocuk parkı ile yaşanan süreçten anlaşılan Genel Kurmay Başkanlığı ve Anıtkabir Komutanlığı ders çıkartmamış. Simgesel ve tarihsel bir mekan olan Anıtkabir'de asker futbol oynasın diye halı saha mı yapılır. Anıtkabir yerleşkesindeki bu densiz  hareketler Türkiye halkının değerleriyle dalga geçmektir. Bu artık saygısızlığın  dik alasıdır. Çocuk parkı nasıl kaldırıldıysa bu halı sahada öyle kalkacak. Anıtkabir ne  bir oyun alanı ne de futbol sahasıdır.Damarımıza basmadan bu halı sahayı bir an evvel ya kaldırın, ya kaldırın".

Suç duyurusunda bulunacağız

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, ''Anıtkabir'in saygı ve anı mekanı olan niteliği ve değeri hiçbir absürt müdahaleye açık değildir. Anıtkabir, anı mekanıdır, saygı mekanıdır. İlgililerle görüştüğümüzde askerler futbol oynasın diye 1-2 ay dır başladı dedi.Bu ucubeyi de kaldıracaklar,başka yolu yok, suç duyurusunda bulunacağız.Artık çok oluyorlar " dedi.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49