04 Ocak 2016

Ankara Kız Lisesi için mimarlar harekete geçti

Ankara Kız Lisesi’nin Numune hastanesine devredileceğine ilişkin söylemlere Mimarlardan sert tepki geldi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Her şeyimizi okullarımızı, ormanlarımızı, kültürel mirasımızı, parklarımızı yok etmek isteyenlere karşı mücadele edeceğiz.” dedi.

“Kız Lisesi hiçbir yere devredilemez”

Cumhuriyet’in temsil mekânlarından olan tüm yapıların tehdit altında olduğunu belirterek Ankara’da Kız Lisesi üzerindeki oyunlar uzun süredir devam etmekte diyen Candan şöyle devam etti. “Daha önce Ankara Kız Lisesi’nin bahçesinin alınarak otopark yapılması gündeme geldi şimdi de binanın alınarak hastaneye devredilmesi gündemde. Hastaneleri de yakında başkalarına devredecekler. Çünkü sağlık sistemini kampus hastaneler cenderesine soktular. Bu nedenle, Ankara Kız Lisesi’nin Numune Hastanesi’ne devredilmesini kabul etmeyeceğimiz gibi, Numune Hastanesi, Yüksek İhtisas Hastanesi Ankara Tıp Fakültesi Hastanelerinin devredilmesine karşı çıkacağız. Cumhuriyet Dönemi modern mimarlık eserlerinden, Avusturyalı mimar Ernest Egli tarafından tasarlanan Kız Lisesi Kültürel mirasımızdır. Bina ailelerinden ayrılan genç kızların eğitimi için tasarlandığından, ana kucağı şeklinde tasarlanmıştır.  Ankara Kız Lisesi hiç bir yere devredilemez, özgün kimliği olan okul olarak bilim insanları yetiştirmeye devam etmeli. Böylesi bir devri kabul etmeyeceğimiz gibi, meşru tüm haklarımızı kullanırız, yargıya taşırız.”

Son Güncelleme : 13.11.2019 - 15:00:14