25 Nisan 2016

Mimarlardan Sincan Belediyesi'ne nezaket ziyareti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ilçe belediyeleri ziyaretlerini sürdürüyor. Bu çerçevede Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Tuna'nın makamına gerçekleşen ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube 2. Başkanı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu ve  Burcu Ateş katıldı.

"Sahte mimarlara dikkat çekildi"

Mimarlar görüşmede Ankara'daki plansız bir şekilde dikey yapılaşmanın sağlıksız bir kent dokusu oluşturduğunu vurgulayarak, Sincan'da gerçekleştirilecek yapılaşmada daha duyarlı olunmasını istedi. Mimarlar Oda olarak bu konuda işbirliğine açık olduklarını vurgularken, bazı mimarların Büro Tescil Belgesi almadan proje onaylatarak ruhsat aldığını belirterek sahte mimarlara dikkat çekti ve bu konuda yasal süreçlerin başlatılacağı, ruhsat iptallerine gidileceğini belirtti.

Yönetim Kurulu üyeleri, ayrıca mülksüzlere TOKİ uygulamaları ve Sincan'da süren  kentsel dönüşüm süreçlerine ilişkin  konut edinmenin kenti yağmalamak amacıyla kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti.

Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna ise, kendilerinin de bu konuda duyarlılık gösterdiğini ve hassas davrandığını söyledi.Tuna, nezaket ziyaretinden dolayı Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Üyelerine teşekkürlerini sundu.

Okunma Sayisi : 1951
Son Güncelleme : 20.11.2019 - 12:28:51