04 Şubat 2016

Candan’a Saraçoğlu soruşturması

Saraçoğlu Mahallesi’nin zorla tahliye sürecinde tescilli yapıların zarar görmesine itiraz eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkındaki suç duyurusu nedeniyle bugün ifade verdi.

Saraçoğlu için Alman Büyükelçiliği ile görüşme

Saraçoğlu’nda tescilli yapıları baltalarla kırarak zorla tahliye edenler, Kültür Varlığını korumak isteyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Kent İzleme Merkezi Üyesi Redife Kolçak hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İfadenin ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “ Saraçoğlu Mahallesi tescilli kültür varlığımızdır. Baltalarla kapıları kırılamaz, zorla tahliye işlemleri gerçekleştirilemez. Zorla tahliye işlemleri yaptıran kaymakamlık yetkilileri hakkında biz de suç duyurusunda bulunduk. Sözlerimizin arkasındayız. Saraçoğlu Mahallesi’nin tescilli yapılarına zarar verenler yargı önünde hesap verecektir. Saraçoğlu Mahallesi’nin tasarımı Alman Mimar Paul Bonatz’a aittir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, Alman Büyükelçiliği’nden randevu aldık. Mimarlık meslek örgütlerini de davet ettik, Saraçoğlu Mahallesi’nin geleceğini konuşacağız. Saraçoğlu Mahallesi’ni uluslararası kamuoyuna taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayisi : 2075
Son Güncelleme : 13.11.2019 - 15:00:14