05 Ağustos 2016

İlhan Koman Heykelinde şüpheli gelişmeler

Seğmenler Parkında ortadan kaybolan İlhan Koman heykelinin akıbetini açığa çıkartmaya çalışan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, heykelin çalınması ile ilgili ifadelere ulaştı. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Büyükşehir Belediyesinin ihmali olduğu ortada, heykelin 12 Mayısta yerinde olmadığı tespit edilmiş ancak çalındığına dair karakola bildirim 27 Mayısta yapılmış.” Dedi.

“Kurumlar görevini özenli yapmıyor kent dedektifi gibi çalışmak durumunda kalıyoruz”

İlhan Koman heykelinin ne olduğuna dair fikri takip yaptıklarını tüm gelen bilgileri çapraz sorgu yaparak neredeyse kent dedektifi gibi çalışmak zorunda kaldıklarını, kurumların gerekli özeni göstermediğini ifade eden Candan şöyle devam etti. “Seğmenler parkına 1991 yılında dikilen Dünyaca ünlü heykeltıraşımız İlhan Koman’a ait olan heykel, görgü tanıklarının ve bölgede yaşayanların ifadelerine göre 8 Mayıs tarihinde ortadan kaybolmuştur. Bu tarihde bölgede yaşayanlar, park görevlilerine heykelin nerde olduklarını sorduklarında, ‘Belediyenin götürdüğünü ve tamirini yaparak getirecekleri’ söylenmiştir.Koman heykelinin ortada olmadığı basın ve kamuoyunun gündemine gelince,Büyükşehir Belediyesi park görevlilerine, 26 Mayısta bildirerek 27 Mayısta karakola gidin bildirin demiştir. Karakolda park görevlilerin verdiği ifadeye göre, Heykelin olmadığı 12 Mayısta tespit edilmiştir.Ancak parkların güvenliğinden sorumlu olan büyükşehir Belediyesi, 14 gün sonra park  görevlilerine  karakola bildirin demiştir. Büyükşehir Belediyesi 14 gün Koman heykelinin çalındığını neden  bildirmemiştir. Kamuoyuna yansımasaydı bu işin peşine düşülecek miydi?. 7^Mayıstan sonra Seğmenler parkında görev yapan görevliler kimlerdir?.Karşısında  Büyükelçilik bulunan yüksek güvenlikli  bir alanda, kamera kayıtlarının olmadığı söylemi ne kadar doğrudur? Büyükşehir Belediyesi'nin Koman heykeli ile ilgili çok büyük ihmali var. İşin takipçisiyiz.Öyle hemen çalındı demekle bu iş bitmiyor.Şüphelerimiz ve araştırmalarımız devam ediyor.”

Son Güncelleme : 13.11.2019 - 15:00:14