11 Mart 2016

Bolu’da tarihi arasta yıkım işlemleri başladı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Bolu’da eski posta Caddesi’ndeki tarihi arasta dükkânları için Koruma Kurulu’na tescil başvurusu yaptı. Tescil başvuru sonucunu beklemeyen Bolu Belediyesi yıkım için harekete geçti.

Osmanlı arastasanın bir parçası olan   tarihi yapının yıkımına sessiz kalarak ortak olan, korunması için mücadele etmeyen, herkes yargı önünde hesabını verecek diyen Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan  Bolu Belediye’sine ateş püskürdü. Candan, “ Tarihi ve kültürel mirasları yıkıp yok etmek Belediyelerin asli görevi oldu neredeyse. Kültür Bakanlığı ve Koruma Kurulları’nın tarihimizin yok edilmesine karşı sessiz kalmasını anlayamıyoruz. Bölgede günümüze kadar kalan tarihi yapı zenginliği aynı yöntemle yok edilmişken aynı tavır tekrar sergileniyor. Koruma Kurulu’na tescil başvurusu yaptık, Koruma Kurulu’ndan hala ses yok. Koruma Kurulu’nun tescil kararını beklemeden Bolu Belediyesi’nin bu acelesini de anlamıyoruz. Tarihi arasta için Belediye’nin yıkımı başlattığını duyduk. Bolu Belediyesi Bolu’ya geri dönülmez bir zarar veriyor. Bolu’da yapılacak yıkımın peşini bırakmayacağız, sorumluları  kim olursa olsun, meslektaşlarımızda bu işin bir parçası ise, hesabını verecekler.” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme : 19.11.2019 - 16:26:09