06 Mayıs 2016

Hıdırellez’de bütün dilekler Saraçoğlu için

Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan Saraçoğlu Mahallesi’nin korunması için mücadele eden Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Başkent Dayanışması ve mahalle sakinleri, Hıdırellez’de Saraçoğlu’nu şenlik alanına çevirdi.  STK’lar, Hıdırellez’de Saraçoğlu’nun korunarak yaşatılması ve kamusal alan olarak kullanılması için dilek fenerleri uçurdu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesinin sekreteryasını yürüttüğü Başkent Dayanışması ve Saraçoğlu Mahallesi sakinleri, Hıdırellez’i Atatürk Orman Çiftliği kuruluş etkinlikleri kapsamında, Cumhuriyetin ilk toplu konut alanı olan tarihi Saraçoğlu Mahallesi'nde kutladı.

Adım adım fotoğraflandı

Başkent Dayanışması Bileşenleri ve Saraçoğlu Mahallesi sakinlerinin katıldığı etkinlikte ilk olarak foto treking gerçekleştirildi.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, zorla tahliyelerle insansızlaştırılan tarihi Saraçoğlu Mahallesi’ni adım adım fotoğrafladı.

Saraçoğlu ranta kurban edilemez

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve demokratik kitle örgütünün de destek verdiği etkinlikte Başkent Dayanışması, üzerinde “Saraçoğlu ranta kurban edilemez “ yazılı pankart açtı.

Saraçoğlu Mahallesi’nin korunarak yaşatılması ve kamusal alan olarak kullanılması dileğiyle dilek fenerleri uçuruldu.

Başkent Dayanışması adına konuşma yapan Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Hıdırellez'i yeşili soluyarak, Saraçoğlu'nda ikinci kez karşıladık. Hıdırellez'i karşılama yerimiz artık Saraçoğlu Mahallesidir. Saraçoğlu Mahallesi'nin ranta kurban edilmesine, vakıflara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bütün dileklerimiz Saraçoğlu için”.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49