08 Ağustos 2016

Mimarlar kahvaltıda buluştu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu, kamu kurum, kuruluşları ve özel sektör Mimarlar Odası Ankara Şubesi işyeri temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi İkinci Başkanı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Muteber Osmanpaşaoğlu, Songül Üzgün, Tuğba Arslan Konak, Duygu Tekin çok sayıda kamu kurum,kuruluşu ve özel sektör işyeri temsilcisi katıldı.

Ülke gündeminin ve mimarların sorunlarının ele alındığı toplantıda, kamu işyerlerindeki sorunlar, torba yasa, varlık yönetimi, mimarların istihdam sorunları, Kiralık İşçilik Yasa Tasarısı ve askeri alanların kent dışına taşınması değerlendirildi.

Kamuda is barışı kalmadı

İş yeri temsilcileri ile birlikte kamu iş yerlerinde yaşanan sorunların da değerlendirildiği toplantıda,  iş barışının kalmadığı, herkesin birbirine kuşkuyla baktığı, insanların kafalarında acaba sorusunun yaratıldığı ifade edildi.
Darbe girişimi öncesi ve sonrasında insanların değişiminin de konuşulduğu toplantıda, iş yerlerinde yalnızlaşma süreci ile birbirine selam vermekten imtina eden ortamın yarattığı gerilim üzerinde duruldu. İş yeri temsilcileri, Mimarlar Odası’nda örgütlü olmanın önemini şimdi daha iyi kavradıklarını dile getirdi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu toplumsal gerilim sürecinde de aydınlama, kültür ortamı, sosyal dayanışma ve mesleki gelişimin bir arada olduğu etkinliklerle üyeleri ile buluşmalara gerçekleştirecek.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi  Basın Birimi
Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49