22 Haziran 2016

Taş Mektep yeniden çocuk sesleriyle çınlayacak

Gürsu Taş Mektep'te çalışmalar başladı

Rize Fındıklı'daki köy okulunu onarmak için kolları sıvayan mimarlar, okulun yine çocuk sesleriyle çınlaması çalışmalara başladı.

Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı ve Çevre Mühendisliği öğrencileri, Gürsu Taş Mektep'i onarmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda Mimarlar Odası Ankara, Eskişehir, Gaziantep,Trabzon Şubeleri tarafından organize edilen Öğrenci Yaz kampı, Ayder Yaylası gezisi ile başladı. Sonrasında köy evlerine yerleştirilen öğrenciler, köy meydanında toplanarak köylülerle tanıştı.

Rize'nin Fındıklı ilçesi Gürsu Köy'ünde taşımalı eğitimden kaynaklı boşaltılan köy okulunu köylülerle birlikte, yaşam alanına çevirmek için kilometrelerce yol gelen öğrenciler, sabahın erken saatlerinde vadide yürüyerek okulun olduğu yere ulaştı.

Öğrenciler öncelikle gözlemlerini paylaşarak, doğanın içerisinde, değişik disiplinlerle bir arada olmanın, halkında katılımı ile mimarlık süreçlerinin hayata geçirilmesinin önemli bir deneyim olduğunu ifade etti.

İlk ölçümler alındı

Röleve ve restorasyon atölyesi yürütücüleri Cansen Kılıççöte ve Aydan Kızıltan'ın koordinatörlüğünde, ilk ölçümler alındı. Öğrenciler daha sonra Yusuf Kenan Beysülen yürütücülüğünde sözlü tarih atölyesi köyün tarihçesini ve hikayelerini dinlemek üzere kapıları çalmaya ve kayıt yapmaya başladı. Mustafa Artar, Ali Hakkan, Refik Erdoğan, Ferhan Yalçın Juliet Boogers,Ercan Ağırbaş'ın içinde yer aldığı Proje Atölyesi ve kırsal planlama atölyesi de ilk gelen verilere göre, tasarım sürecini tartıştı.

Çocuklar Atatürk Büstü'nün onaracak

Mimarlar, çocuklarla park tasarımı yapmadan önce kampın en küçük katılımcılarıyla birlikte , (Emir , Ali, Civan, Görkem, İrfan) okulun boşaltılması sonucu diğer okula taşınan yıpranmış olan Atatürk'ün büstünün kaidesini onarımına yönelik, ölçümler yaptı. Çocuklar k öyün yaşlıları ile yaptıkları sohbetlerden sonra, Atatürk'ün büstünün onarımı işini üstlendi.

Son Güncelleme : 17.07.2019 - 15:58:21