24 Ağustos 2016

Mimarlardan Mavi Göl'de  yeni plan değişikliğine tepki

Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin Mavi Göl alanında yüksek yoğunluklu yapılaşmaya ilişkin işlemi iptal etmesinin ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin alanda yeni plan değişikliğine gittiğini bildiren Mimarlar Odası Ankara Şubesi, "Bitmek bilmeyen rant hırsına karşı kamu yararını savunmaya devam edeceğiz. Yeni plana da dava açacağız" diyerek tepki gösterdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin açtığı dava sonucu, Mavi Göl'ün bulunduğu alana ilişkin yüksek yoğunluklu yapılaşmaya ilişkin işlemi, hukuka aykırılığı nedeniyle iptal etmesinin ardından, Mavi Göl'de yeni plan değişikliğine gitti.

Konuya dair açıklama yapan  Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş  Candan, "Ankara Büyükşehir Belediyesi yeni plan değişiklikleriyle kamu yararını hiçe sayan, bilime ve tekniğe aykırı uygulamalarına devam etmek istiyor, Ancak biz buna izin vermeyeceğiz, yeni plana da dava açacağız" dedi.

Hukuku arkadan dolanmaya çalışıyorlar

Yeni plan değişikliğine dair değerlendirmelerde bulunan Candan, şunları söyledi:

"Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi 13 Mayıs 2016 tarihinde aldığı kararda, 'Mamak İlçesi, Bayındır, Ortaköy ve Kutludüğün Mahallerini kapsayan Bayındır Barajı Mavi Göl Kuzeydoğu Planlama Alt Bölgesi'ne dair  1/25000 ve 1/5000 ölçekli planında yürütmeyi durdurma kararı bulunduğu, öneri 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinde öngörülen nüfusun ve konut alanı yapılaşma koşulları değişmeksizin min. parsel büyüklüğü 5000m2 E:1.00, 15000m² ve üzerindeki parsellerde E:2.00, MİA alanında E.2.50, Hmax serbest, bölgesel ticaret merkezinde E:1.50 Yençok:serbest öngörüldüğü, hususları tespit edilmiş olup, 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinin 1/25000 ölçekli nazım imar planları ile birlikte 'onayı'na ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu oylanarak oyçokluğu ile kabul edildi' ifadelerine yer veriliyor. Yani yeni plan geçirerek emsallerde küçük düşürme yapmışlar. Ancak alana ilişkin nüfus artması aynı, bu şekilde hukuku arkadan dolanmaya çalışıyorlar"

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49