27 Ocak 2016

Ankara Rüzgar Tüneli’ne tescil ışığı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Koruma Kurulu’nu Ankara Rüzgar Tüneli İçin göreve davet etmiş, endüstri mirası olarak tescil edilmesi için Koruma Kurulu’na başvurmuştu. Koruma Kurulu başvuruyu gündeme aldı. Kurumların görüşüne başvurdu ve Mimarlar Odasına bilgi verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “ART için tescil ışığı yakılmıştır, bu önemli bir karardır, süreci takip edeceğiz” dedi.

“ART bitişiğindeki inşaatın yeniden ele alınması kaçınılmazdır”

Candan “Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu Ankara Rüzgar Tüneli hakkında yaptığımız tescil başvurusunu değerlendirerek  yapının tescili ile ilgili karar alınana dek , yapıya zarar verecek faaliyetlerin durdurulmasını istedi. Ankara Rüzgar Tüneli kentin endüstri mirasıdır, korunarak gelecek kuşaklara aktarılması kent kimliği ve belleği açısından oldukça önemlidir. Koruma Kurulu tescil sürecinde ART’de çalışmalarını yürüten TÜBİTAK ile birlikte Ankara Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi’nden görüş istedi. ART’nin bitişiğinde devam eden, Diş Hekimliği Fakültesi ek binasının bu açıdan yeniden ele alınması kaçınılmazdır” dedi.

ART’nin korunması gerekli bir kültür varlığı olduğunu belirten Candan, “Ankara Rüzgar Tüneli zarar görmemesi gereken kültür varlığımız ve endüstri miraslarımız arasındadır. Kurulun Kararı’nı takip edeceğiz. Ankara Rüzgâr Tüneli Tescil edilmeli” Şeklinde konuştu

Son Güncelleme : 13.11.2019 - 15:00:14