12 Eylül 2021

12 Eylül zihniyeti tek adam rejimiyle devam etmektedir

Türkiye Cumhuriyeti’nin kara lekesi, faşist askeri darbe 12 Eylül, yüz binlerce gözaltı, fişlenme, işkenceler, idamlar, gözyaşı, yakılan kitaplar ve hesaplaşılmayan acılardır.  12 Eylül,  41.yılını geride bırakırken bir ülkenin bugünün, geleceğinin, gençliğinin, değerlerinin, kardeşliğinin nasıl yok edildiğinin, faşizmin adıdır.

12 Eylül neoliberal ekonomik politikaların dünya çapında askeri darbeler yönetimiyle uygulanmasının adımıdır ve 12 Eylül zihniyeti  tek adam rejimiyle planlı ve sistemli olarak farklı biçimlerde devam etmektedir.  Bugün yaşanan toplumsal muhalefeti, özgür basını ve  meslek odalarını susturma operasyonu, odaları etkisizleştirme, baskı ve şiddet politikaları, parlamentonun etkisizleştirilmesi, laikliğin  ve hukukun ayaklar altına alınması, ötekileştirme, toplumsal çatışma ve ayrışmaya yönelik politikalar, Cumhuriyetin ekonomik birikiminin özelleştirmelerle talan edilmesi,  kentlerin, ovaların, dağların, kıyıların nehirlerin yağmalanması 12 Eylül zihniyetinin ürünüdür.

12 Eylül faşizminin 41. yılında bir kez daha; darbelere karşı demokrasiyi, hukuku, temel hak ve özgürlüklerimizi, kardeşliğimizi, Cumhuriyet değerlerini, doğal ve kültürel varlıklarımızı ve mesleğimizi savunmaya devam edeceğiz. Ülkemiz için, geleceğimiz için, mesleğimiz için, bellek kaybına asla izin vermeyeceğiz.

12 Eylül darbesi ile gerçek bir yüzleşme sağlanana ve sorumlulardan hesap sorulana kadar mücadeleye devam edeceğiz.  Bugün varlığını sürdüren 12 Eylül zihniyetinin ürünü tek adam rejimini ve 12 Eylül aklını ortak akılla birlikte bertaraf edeceğiz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46. Yönetim Kurulu

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58