18 Temmuz 2021

Özgür Küba halkının yanındayız

Ataları Tainolar’dan bu yana ortak yaşamı savunan ve mücadelesi için gözünü kırpmadan ölümü yeğleyen, Jose Marti'den bu yana isyancı ve devrimci bakış açısıyla tüm Latin Amerika’yı Bizim Amerikamız konumuna taşıyan Küba halkı, düşünceleriyle sınıfsal bir özün gelişimine olanak sağlamış, emek hareketlerinin güçlü varlığı, Latin Amerika topraklarında, sosyalizm ruhunu yeşertmiştir.  500 yıllık tarihinde küçük bir adadan büyük bir ideale  dönüşen Küba’da ki sosyalizm ve mücadele ruhu  her dönemde fırsatçıların, emperyalistlerin hedefi olmuştur.

Komplolarla defalarca karşılaşan devrimci Küba halkı düşmanlarını her zaman geri püskürtmeyi başarmıştır. Emperyalistler ve işbirlikçilerinin Küba halkının egemenliğini hedef almasının arkasında yatan, 60 yılı aşan bir süredir adaya uygulanan abluka ve ambargo ile başaramadıklarını yalanlarla gerçekleştirmeye çalışmaktır. Ama nafile! Her türlü kışkırtmaya rağmen örgütlülük ve kararlılıkla sağlıkta, eğitimde büyük başarılara imza atan özgür Küba halkı pandeminin yarattığı sıkıntıları da  aşacaktır.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Kübalı meslektaşlarımız ile imzaladığımız meslek alanlarımız, eğitim ve kültüre dair protokollerle güçlenen dostluğumuzla  “Sokaklar devrimcilerindir ve öyle kalacak!” diyen Küba Sosyalist Cumhuriyeti Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel’in inancını ve Fidel’in halkını destekliyor, devrimci duygularımızla selamlıyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58