31 Aralık 2020

ARTIK YETER, KADINLARI DEĞİL KATİLLERİ DURDURUN!

2020 yılını geride bırakırken yılın son gününü kadın cinayetleri gündemi ile kapatıyor olmak hepimiz için acı ve utanç verici. Kadınların yakılarak, kurşunlanarak katledildiği, “sevgilimdi” diye yalanlarla ceza indirim hali almaya çalışan katillerin bir günde dört kadını katlettiği, yalnızca 2020 yılında, Anıt Sayaç verilerine göre 382 kadının öldürüldüğü ülkemizde, bu cesaretin nereden kaynaklandığı açık.

Yetkililerin, bakanların, Diyanet İşleri Başkanı’nın dilinden halen kadınları aşağılayan, cinayetleri suç değil ayıp diye niteleyen ve ahlak dersi veren sözler düşmediği için, katillere gerekli ceza verilmediği aksine cinayetleri protesto eden kadınlara polis şiddeti uygulanıp gözaltına alındığı için, İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamak bir yana tartışmaya açıldığı için katiller can almaya devam ediyor.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak tekrarlıyoruz; kadın cinayetleri politiktir! İstanbul Sözleşmesi’nin gerekleri yerine getirilmeden, 6284 sayılı yasa uygulanmadan kadın cinayetlerinin sonunun gelmeyeceği açıktır. Cinayetlerin esas sorumlusu, katillerin cürretini besleyen kadın düşmanı politikalardır. Artık yeter, kadınları değil katilleri durdurun!

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58