07 Nisan 2021

MİMARLIK VE YARIŞMALAR YARGILANAMAZ

2015 yılında kamuya açık şekilde resmi ve yasal olarak düzenlenen ve sonuçları açıklanan “Yerinde ve Yerlisiyle Kentsel Dönüşüm Ulusal Mimari Fikir Yarışması”nda raportörlük görevi üstlenmiş üyemiz yüksek mimar Özlem Altun ve jüri üyelerinden Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi üyesi Prof. Dr. Murat Çetin asılsız suçlamalarla İstanbul’da ağır ceza mahkemesinde yargılanmaktadır. Geçmişten bugüne yapılı çevre üretimi için tercih edilmesini daima önemsediğimiz, ülkemize mimarlık pratiği açısından çok önemli yapılar kazandıran ve bugün de başta yerel yönetimler olmak üzere kamu otoritelerinin de başvurduğu bir yöntem olarak yarışmalar önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda, kentsel dönüşüm gibi Türkiye’de rantla anılan bir konuyu merkeze alarak alternatif fikirlerin ve süreçlerin deneyimlenmesine olanak sağlayan bu yarışmanın ve bileşenlerinin de mimarlık eğitimine, pratiğine ve meslek ortamına yenilikçi ve katılımcı yaklaşımlar kazandırdığı aşikardır. İlgili yarışmada ve mesleki yaşamlarında akademi ve uygulama ortamlarına yoğun emek vermiş ve vermeye de devam eden meslektaşlarımızın bu suçlamalarla ilişkilendirilmesi haksızlıktır. Mimarlık ve yarışmalar yargılanamaz.

Mimarlık yaptığı için yargılanan meslektaşlarımıza sahip çıkmak üzere ilk duruşması 9 Nisan 2021 Cuma günü Çağlayan Adliyesi’nde görülecek bu davanın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 22.04.2021 - 21:47:05