ÜLKEMİZİN CİĞERLERİNDE ÇIKAN YANGIN YÜREKLERİMİZİ YAKMAKTADIR

Hatay’da iki gün boyunca süren ve yerleşim yerlerini de etkileyen orman yangının ardından, Trabzon Akyazı’da, Kahramanmaraş’ta ve Osmaniye’de de orman yangınlarının gerçekleşmesi art arda sabotajlar ile karşı karşıya olduğumuzun göstergesidir.

Hatay’ın pek çok ilçesini etki altına alan ve ilk kez değil, pek çok defa sistematik olarak orman yangını meydana geldiği bilinen alanda yangına uzun süre, yeterli şekilde müdahale edilememesi endişe vericidir. Çok ciddi olarak tahrip olan ekolojik yaşamın, binlerce ağacın ve yaban hayatının yanarak yok oluşuna medyanın gereken ilgiyi göstermeyişi, sabotaj olduğu anlaşılmasına rağmen yangının nedeni ve sorumlular hakkında yetkili kurumlar tarafından açıklama yapılmaması ülkenin doğal varlıklarına ve canlı yaşamına verilen önemi bir kez daha ortaya koymuştur.

Pandemi sürecinde sağlıklı bir çevrede yaşamanın önemini ve insan hayatının diğer canlı yaşamından bağımsız düşünülemeyeceğini çok daha iyi anladığımız bugünlerde, ülkemizin ciğerlerinde çıkan yangın yüreklerimizi yakmaktadır. Ülkeye ve geleceğimize ihanet ederek sabotajları gerçekleştirenler ve sorumlular bir an önce tespit edilip en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, yangınlardan etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, doğa ve canlı yaşamının sağlıklı şekilde sürdürülmesi için gerekli tüm önlemlerin alınmasının ve yakılan alanların ağaçlandırılarak, imara açılmasının önüne geçilmesinin zorunluluk olduğunu kamuoyuna ilan ediyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 46. Dönem Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 26.10.2020 - 14:53:07