08 Şubat 2021

SALDIRILARA VE ADALETSİZLİĞE KARŞI SESSİZ KALMAMAK, TÜM DEMOKRAT VE İLERİCİ KURUMLARIN, SİYASİ PARTİLERİN VE YURTTAŞLARIN BOYNUNUN BORCUDUR

Boğaziçi Direnişinde tutuklu sayısı dün gece itibariyle 10’a yükseldi. Dün gece, hukuk bir kez daha ayaklar altına alınarak ortada hiçbir delil yokken Beyza Buldağ hakkında tutuklama kararı verilmiştir. 12. Cumhurbaşkanı’na yazılan açık mektup “Kral Çıplak” dediği için iktidarın korku duvarlarını yükseltmiş, zulmünü ve zorbalığını artırmıştır. Gencecik insanların cesareti karşısında kayyuma sahip çıkmak için yetişenler ise ancak mafya liderleri olmaktadır.

Bu hukuksuzluğun ortasında, Beyza Buldağ 24 saat içerisinde İzmir’den İstanbul’a getirilerek hakim karşısına çıkarılıp tutuklama kararı verilirken; meslektaşımız Sena Şat ise 4 Şubat günü katıldığı basın açıklamasının ardından gerekçesiz şekilde gözaltına alınarak günlerdir gözaltında tutulmakta ve ancak bugün savcılığa sevk edilmektedir.

Saldırılara ve adaletsizliğe karşı sessiz kalmamak, tüm demokrat ve ilerici kurumların, siyasi partilerin ve yurttaşların boynunun borcudur. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Boğaziçi Direnişi üzerinden hepimize yöneltilen bu tehditleri kabul etmiyoruz. Bir an önce tüm tutukluların ve ev hapsi ile cezalandırılanların tahliye edilmesini ve gözaltındaki meslektaşımız Sena Şat’ın derhal serbest bırakılmasını talep ediyor, tüm ilerici kamuoyunu ses çıkarmaya davet ediyoruz.

TMMOB MİMARLAR ODASI ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58