03 Ağustos 2021

Bunca kötülük, bunca vahşet! Yeter artık nefes alamıyoruz!

Azra'nın katili en ağır şekilde cezalandırılmalıdır

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinden kısa bir süre sonra sadece Temmuz ayında 27 kadın öldürülmüş, ülkemizdeki  cezasızlık kültürü ve   kadına şiddeti meşrulaştıran söylemler,  kadınlara yönelik şiddetin dozunun artmasına yol açmıştır. Mesleği, eğitimi, yaşı ve pozisyonu fark etmeksizin kadın cinayetleri işlenmeye devam etmektedir.

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katil zanlısı, İMO Antalya Şube Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Murat Ayhan en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Israrla söylediğimiz gibi, kadın cinayetleri politiktir! Kadınların korunup kollanmaya gerek duymayacağı, güvenli, özgür, eşit ve demokratik bir ülkede,  yaşam haklarını savunan politikaların hayata geçirilmesi için topyekûn bir mücadeleye ihtiyaç vardır.

Zanlı Mustafa Murat Ayhan'ın yönetim kurulu üyeliğinden azledildiği İnşaat Mühendisleri Odası tarafından duyurulmuştur. Ancak, Ayhan ayrıca en kısa sürede meslekten men edilmeli ve TMMOB başta olmak üzere tüm kurumlarda, İstanbul Sözleşmesi  içeriği, 6284 sayılı yasa  ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik politikalar  kurumsallaşmalı  ve uygulanması  için çalışmalar tavizsiz bir şekilde sürdürülmelidir.

Hayatını kaybeden Azra Gülendam Haytaoğlu'nun başta ailesi ve sevenleri olmak üzere tüm ülkemize başsağlığı diliyor, bir kişi daha eksilmemek için tüm kamuoyunu bulundukları her alanda kadın düşmanı politikalara karşı mücadeleye çağırıyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58