Meslektaşımız, Üyemiz, Mimar Alev Şahin Serbest Bırakılsın

Alev Şahin, mimar ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Düzce İl Müdürlüğü’nde kamu görevini yürütürken, kamu görevinden rahatsız olan kurum, kuruluş ve şirketlerin şikayeti ile gerekçe gösterilmeden,  kamu görevinden KHK ile ihraç edildi. Tıpkı üniversitelerden, kamu kurumlarından ihraç edilen binlerce kamu görevlisi gibi.

"İşimi istiyorum" diyerek yürüttüğü hak mücadelesi sürecinde baskı gördü, gözaltına alındı, cezalar kesildi. Hakkını aradığı için 13 Ağustos’ta tekrar gözaltına alınan ve 22 Ağustos’tan bu yana dostlarından, ailesinden, meslektaşlarından uzakta olan mimar Alev Şahin’in, 9 Aralık 2020 tarihinde Ankara 28. Ağır Cezada mahkemesi görülecek.

Beklentimiz ve dileğimiz, hakkını aramaktan vazgeçmeyen, çalışma hakkının elinden alındığı koşullarda, anayasal direnme hakkını kullanan Alev Şahin’in, 10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin yayınlanmasının 72. yılını sevdikleri ile birlikte özgürlüğüne kavuşarak geçirmesidir.

Kamu yararını savunduğu için işten atılması karşısında hakkını ararken tutuklanan Alev Şahin’in yeri cezaevinin demir parmaklıklarının arkası değildir. Meslektaşımız, üyemiz Alev Şahin serbest bırakılsın.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58