03 Ekim 2020

ERTELEME DEĞİL COVİD 19 FIRSATÇILIĞI

Dünyada yaşanan salgının, ülkemizdeki seyrine yönelik gerçeklerin gün yüzüne çıktığı bir süreçte, üst üste yaşanan gelişmeler kaygı vermektedir. Türk Tabipleri Birliği’nin hedef gösterilmesi,  Kars Belediye Başkanı’nın ve Meclis Üyeleri’nin gözaltına alınması ve tutuklanması, 2 Ekim itibari ile İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan genel kurul toplantıları dâhil olmak üzere, 13 Ekim Ankara’nın Başkent Oluşu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlik tarihlerini de içerisine alan tarihlerdeki tüm etkinliklerin ertelenmesi,  Covid 19 fırsatçılığının siyasal adımlarıdır.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, seçmen iradesinin bertaraf edilerek, yerel yönetimlere kayyım atanmasını ve meslek odaları üzerindeki baskıları kınıyor, 13 Ekim’de Ankara’nın başkent oluşunda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, 10 Kasım Atatürk’ü anma programlarında, Cumhuriyetin ilk toplu konutu Saraçoğlu Mahallesi’nde ve Başkent'in savunulmasında mücadeleye devam edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu

Son Güncelleme : 04.12.2020 - 14:40:25