23 Ocak 2019

Kaçak Saray kitabı yazarına ad benzerliği nedeniyle doçentlik kadrosu verilmedi

Üniversitelerin geldiği durum pes dedirtti

Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Mahkemesi Bölümü doçent kadrosuna başvuran Ali Hakan Evik’e, AOÇ’de hukuksuz bir şekilde inşa edilen ve Kaçak Saray mücadelesini konu alan  “Kaçak Saray / Kibir, İsraf, Hukuksuzluk” kitabının yazarlarından Mimarlar Odası yöneticisi Ali Hakkan’la isim benzerliği nedeniyle doçentlik kadrosu verilmedi.

Aziz Nesin hikayelerini aratmayan trajikomik ve üniversitelerin ülkemizde geldiği hali gözler önüne seren bu durum öte yandan Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticilerine yönelik fişlemenin yapıldığını da ortaya koyuyor.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakkan ve Mimarlar Odası Ankara Şube avukatı Gökçe Bolat’ın kaleme aldığı  Kaçak Saray kitabı, AOÇ’de Atatürk’ün şartlı bağışı ihlal edilerek hukuksuz bir şekilde inşa edilen Kaçak Saray mücadelesini konu alıyor.

Kaçak Saray kitabına ilişkin hiçbir davanın olmamasına rağmen isim benzerliği üzerinden üniversitenin bilimi saf dışı bırakarak verdiği bu karar pes dedirtti.

Evik’e gönderilen Kocaeli Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı  tarafından gönderilen resmi yazıda yer alan “Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Mahkemesi Bölümü doçent kadrosuna başvuran Ali Hakan Evik ile ilgili rektörlüğümüze ulaşan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına yönelik hakarete varan ifadelerin yer aldığı Kaçak Saray isimli eserin yazarın olduğu yönündeki ihbar nedeniyle ilgili kamu kurumlarından kişi ile ilgili bilgi talebinde bulunulmuş, bu süre zarfında yürütülen tahkikat nedeniyle atama işlemlerinin durdurulduğu kişiye bildirilmiştir. 8 Ağustos 2018 tarihinde toplanan üniversitemiz değerlendirme komisyonu adı geçenin Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Yönetmeliğinin 15. Maddesi uyarınca bahse konu kadroya atanması uygun bulunmamıştır” ifadeleri de tepki topladı.

Son Güncelleme : 20.08.2019 - 14:39:20