25 Aralık 2019

Mimarlar Odası Ankara Şubesi üyelerinin yurt dışı ilişkileri için harekete geçti

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, üyeleri için pek çok alanda ve birçok kurumla çalışmalar gerçekleştiriyor.  Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bu kapsamda Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’ne işbirliği ziyaretinde bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Hasan Murat Nesimoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette, Ticarette Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurt dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün yurt dışındaki teknik müşavirlik hizmetlerine sağlanan destekler hakkında bilgi alınırken,  mimarların yurt dışındaki ticari ilişkilerine yönelik fikir alışverişi yapıldı.

Nesimoğlu, teknik müşavirlik hizmetlerine yönelik olarak kapsamlı bir devlet yardımı programı yürüttüklerini belirtirken, bu çerçevede proje, yurt dışı ofis, reklam, tanıtım ve pazarlama faaliyetleri, yurt dışı fuar, seminer, konferanslara katılım, pazar araştırması seyahatleri, mesleki sorumluluk sigortası ve yazılım harcamaları, yurt dışı teknik eğitim programları ve uluslararası mesleki yarışmalara katılım konusunda destekler verdiklerini söyledi.

Nesimoğlu, bu konuda Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile işbirliğine hazır olduklarını da ifade etti.

Candan ise, “Bu destekler üyelerimizin yurt dışındaki ticari ilişkilerinde kolaylık ve yarışmalarda büyük katkı sağlayacak. Ocak ayı içinde üyelerimize yönelik olarak  işbirliği içerisinde şubemizde bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz.”

Son Güncelleme : 30.11.2020 - 12:03:35