11 Aralık 2019

Atatürk Orman Çiftliği Mücadelesi Berlin’de

Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin kesintisiz şekilde yürüttüğü Atatürk Orman Çiftliği mücadelesinin her aşaması ve Cumhuriyetle hesaplaşmanın mekanlarla birlikte rejimi değiştirmeye yönelik izleri, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan tarafından anlatıldı.

Etkinliğe, CHP Berlin Birliği Yönetim Kurulu Üyesi,  Oktay Çelebi,  Almanya Türkiye Mimarlar Arası İletişim Koordinatörü Mimar Betül Kesici, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen ile birlikte Almanya'da öğrenim gören gençler ve yaşayanlar katıldı.

CHP Berlin Birliği’nde gerçekleştirilen sunumda Candan “Atatürk Orman Çiftliği sadece bir çiftlik değil, Cumhuriyet ideolojisinin nakış nakış işlendiği bir üretim, bir paylaşım, bir çağdaşlaşma mekanı” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği, Cumhuriyet devriminin ilk halk üniversitesidir.

Candan şöyle devam etti:

“Cumhuriyet daha 1.5 yaşında iken Mustafa Kemal Atatürk tarafından oluşturulan Atatürk Orman Çiftliği, devrimciliğin, yenilikçiliğin, eşitliğin, üretimin, öğrenmenin, bilimin, toprakla mücadelenin ve paylaşımın mekanı ile üretim alanı oldu. Daha Köy Enstitüleri kurulmamışken Atatürk Orman Çiftliği Cumhuriyet Devriminin ilk Halk Üniversitesi oldu. Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine aykırı şekilde, hukuk mücadelesinde alınan mahkeme kararları bertaraf edilerek, lüks ve abartılı bir şekilde, bir çivi bile çakılmayacak doğal ve tarihi SİT alanında 600 bin metrekarelik Kaçak Saray yerleşkesi yapmak, Cumhuriyet’e karşı bir saldırıdır. AOÇ’nin bağrına hançer saplamaktır. Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili AİHM dahil 120 davamız var her geçen gün davalarımız artıyor. Açtığımız her dava, gelecekte görülecek büyük dava için delil oluşturmaktadır. Atatürk Orman Çiftliği özgürleşene kadar mücadelemiz devam edecek.^”

Son Güncelleme : 30.11.2020 - 12:03:35