11 Ocak 2019

Mimarlar’dan İmamoğlu’na Kaçak Saray kitabı

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Atatürk’ün şartlı bağışı ihlal edilerek,  AOÇ'de hukuksuz bir şekilde binlerce ağaç katledilerek ve halkın paraları israf edilerek inşa edilen Kaçak Saray’a gitmesi kamuoyunda büyük tepkilere yol açtı.

Cumhuriyet’in Başkent’i Ankara’da Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray mücadelesini yürüten Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kaçak Saray’a her ne sebeple olursa olsun giderek meşrulaştırma süreçlerini Atatürk’ün emanetine aykırı bir tutum olduğunu,  hukuksuzluğun ve vefasızlığın görmezden gelindiğini vurguladı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası 42. Dönem Ankara Şube Başkanı ve Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ali Hakkan ile Mimarlar Odası Ankara Şube avukatı Gökçe Bolat tarafından kaleme alınan Kaçak Saray kitabı imzalanarak, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’na gönderildi.

Candan, Bolat, Hakkan’ın imzalarıyla ve “İdeolojinin mekansallığı ve rejimle hesaplaşmanın zirve mekanının ne anlama geldiğini farketmeniz dileğiyle” notuyla Kaçak Saray’ın meşrulaştırılmasına tepki gösterildi.

Son Güncelleme : 20.08.2019 - 14:39:20