02 Temmuz 2019

Kredi Yurtlar Kurumu’nun Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında açtığı dava reddedildi

Kredi Yurtlar Kurumu’nun, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında, açtığı manevi tazminat davasının ilk duruşması 24. Asliye Mahkemesi'nde görüldü.  Mahkeme davanın esastan reddine karar verdi.

Duruşmaya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, ODTÜ Öğretim Elemanları Dernek Başkanı İnci Gökmen, ODTÜ Öğretim Görevlisi ve ODTÜ Öğretim Elamanları Dernek Üyesi Ali Gökmen,  Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, Kimya Mühendisleri Odası Başkanı Ali Uğurlu ve Mimarlar Odası Ankara Şube Üyesi Nahide Tan katıldı.

Candan’ı davada Avukat Turgut Kazan savundu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan mahkemede yaptığı savunmada, "Demokratik eleştiri hakkımızı kullandık davalık olduğumuz bir alanla ilgili görüşlerimizi ifade ettik" dedi.

Red kararını değerlendiren Candan, Cumhuriyet değerleri ışığında, tüm baskı ve yıldırmalara rağmen laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceklerini, KYK yurtlarının ideolojik biçimlenmesinin kentsel ölçekteki uygulamalarını kamuoyuna açıklamaktan ve mücadele etmekten geri durmayacaklarını vurguladı.

Son Güncelleme : 20.08.2019 - 14:39:20