09 Mart 2019

Gökçek dönemi hasar tespiti olan AnKara Rapor’un digital hali kamuoyuna sunuldu

Mimarlar Odası Ankara Şubesi,  yerel seçimler öncesi Melih Gökçek'in 23,5 yıllık başkanlık döneminin Başkent’e verdiği hasarı anlatan AnKara Rapor’u ve 1994-2017 Türkiye ve kent gündemini konu alan zaman çizelgesini Mimarlar Odası Ankara Şubesi web sayfasında digital olarak kamuoyuna sundu.

Bu rapor  Ankara’ya ihanetin belgesi,  Gökçek için hazırlanacak iddianamenin eki,Adaylar için başvuru kaynağıdır.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, şunları söyledi:

“Yerel seçimler öncesinde AnKara Rapor ve 23,5 yıllık verdiği tahribatları  tarihlerine göre sıraladığımız zaman çizelgesini Mimarlar Odası Ankara Şubesi web sayfasında digital olarak kamuoyuyla paylaştık.  Bu rapor Ankara kentine ihanetin belgesidir.  Gökçek, Cumhuriyet döneminden bize hatıra olarak bırakılan alanlarda ve mekanlarda yürüttüğü tahribatlar yüzünden Başkent’e karşı suç işlemiştir. 81 ili ve 80 milyonu temsil eden bir kente karşı yaptığı tahribatlar aynı zamanda anayasal bir suç oluşturmaktadır. Başkent Ankara, Anayasanın değişmesi ve değiştirilmesi teklif edilemez maddeleri arasındadır. Böylesine temsiliyeti güçlü bir kent her ildeki gibi bir yasa ve belediye başkanına verilen yetkiyle değiştirilemez yönetilemez. Bu yayın Melih Gökçek’in yargı önüne çıkarılması sürecinde iddianamenin eki olacak. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak Melih Gökçek hakkında ‘Ankara'ya karşı işlediği suçlar’ nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Gökçek dönemini ve Ankara’ya verdiği zararı anlatan AnKara Rapor’u suç duyurusuna beyan olarak sunduk. Gökçek Ankara’ya çok büyük hasarlar verdi.  Bu raporla, Melih Gökçek ‘in 28 Ekim 2017’de istifa ettirildikten sonra yaptıklarını unutturmayacağız ve yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Yerel seçimlerde Ankara’da belediye başkanı aday olacak kişiler bu raporu mutlaka okumalı ve kendine dersler çıkarmalıdır.”

AnKaraRapor’a http://www.mimarlarodasiankara.org/pdfler/doc/ankararapor/index.html adresinden, 1994-2017 Türkiye ve kent gündemini konu alan zaman çizelgesine ise http://www.mimarlarodasiankara.org/?Did=9292  adresinden ulaşılabilir.

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49