09 Ağustos 2019

ODTÜ Kavaklık Direnişi: YÖK ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında inceleme başlattı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Kavaklık alanında KYK yurdu yapılması için 40 dönüm kavaklık alanın 49 yıllığına KYK’ya verilmesi protokolünü imzalayan ve alanındaki kavakların kesilmesinden, eko sistemin bozulmasından, canlıların yaşam alanlarının dağıtılmasından ve  sonlandırmasından sorumlu ODTÜ Rektörü Verşan Kök hakkında YÖK’e başvurmuştu.  YÖK, 3194 sayılı imar mevzuatına aykırı şekilde, alanda işlem tesis edilmesine, ruhsat olmadan şantiye binalarının yapılmasına onay veren Verşan Kök hakkında inceleme başlattı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “ODTÜ’ye ve doğaya yapılan bu ihanetin peşini bırakmayacağız. ODTÜ Rektörü’nün akademik unvanının alınması için YÖK’e   belgeleriyle birlikte başvurumuzu gerçekleştirdik. Bu başvuru ile inceleme başlatıldı” dedi.

“Rektörün yaptıkları unvan ve akademinin etik kuralları ile bağdaşmamaktadır”

Candan şöyle devam etti:

“Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı Hukuk Müşavirliğinden 05.08.2019 tarihli yazıyla,  başvurumuzdaki ‘iddiaların incelenmek üzere, Hukuk Müşavirliğimizin başkanlığının talimatı ile Yüksek Öğrenim Denetleme Kurulu’na intikal ettirilmiş olup inceleme neticelendirildiğinde inceleme sonucu  hakkında tarafınıza bayrıca bilgi verilecektir’ denilmektedir. Başvurumuzdan sonra yine tapu kayıtları üzerinden 49 yıllığına ODTÜ geliştirme Vakfı kullanımında olan kavaklık alanında ise yetki aşımı  ile protokol imzaladığı ortaya çıkmıştı. Onu da dosyaya ekleyeceğiz. Hem doğanın tahrip edilmesi hem de 3194 sayılı kanun, planlı alanlar tip İmar yönetmeliği hükümlerine rağmen ODTÜ alanı içerisinde ruhsat alınmadan şantiye kurulmasına, hukuka aykırı diğer tüm işlemlere, kesim, şiddet vb izin vermesi Mustafa Verşan Kök’ün unvanı ve akademinin etik kuralları ile bağdaşmamaktadır. YÖK inceleme başlattı, beklentimiz akademik unvanının alınması, incelemenin sonucuna göre, süreci takip edeceğiz ve yargı önünde cezalandırılana kadarda sürecin peşini bırakmayacağız.”

Son Güncelleme : 19.09.2019 - 15:44:49