03 Şubat 2021

Tezcan Karakuş Candan’a  “Yöresine değer katan önder kadın ödülü”

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı  Tezcan Karakuş Candan, Üniversiteli Kadınlar Derneği Ümitköy Şubesi tarafından,  topluma verdiği cesaret umut,  başkente  ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak için verilen mücadelede, vicdanının sesi olduğu yaklaşımıyla “ yöresine değer katan önder kadın ödülü” ne layık görüldü.

Mart’ın son haftasından gerçekleşecek ödül töreni hazırlıkları için, Üniversiteli Kadınlar Derneği Ümitköy Şubesi Başkanı Senay Ertem, Başkan yardımcısı, Emel Uslu Atik ve TKD Ümitköy Komiteler Başkanı Zehra Hazer, Mimarlar Odası Ankara Şubesini ziyaret etti. Mimarlar Odası adına, Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Şube Sekreteri Nihal Evirgen ve Şube Saymanı Muteber Osmanpaşaoğlu’nun katıldığı görüşmede, pandemi koşullarına göre alternatifli ödül töreni programı yapıldı.

“Başkentin Mimarlar Odası yönetiminde kadın temsiliyeti %70”

2012 yılından bu yana Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanlığı’nı yürüten Tezcan Karakuş Candan değişik kesimler tarafından ödüle layık görüldü. Daha önce Ankara Kulübü Derneği tarafından Başkente Hizmet Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şubesi tarafından, Uğur Mumcu Mücadele Ödülü, Erdal Eren Anısına Ankara'nın Sahibi Var Ödülü, Koru Rotary tarafından Mesleğe Hizmet Ödülü, Sanat Kurumu tarafından Seçici Kurul Özel Ödülü’ne layık görülmüştü.

Candan “Yöresine Değer Katan Önder Kadın ödülü” nü Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetimde kadın temsiliyetinin %70 olduğunu vurgulayarak, “Bu ödülü kadın mücadele arkadaşlarım adına alacağım” dedi.

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 22.04.2021 - 21:47:05