16 Nisan 2018
Teknik Elemanların Demokratik Ekonomik Sendikal Haklar  Mücadelesi Kitap İmza Günü ve Söyleşi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 45. Dönem Ücretli Çalışan ve İşsiz Mimarlar ve Kültür MBÇK Komisyonlarınca, Mimar Çetin Ünalın tarafından kaleme alınan TEKNİK ELEMANLARIN DEMOKRATİK, EKONOMİK, SENDİKAL HAKLAR MÜCADELESİ -TEKSEN - Teknik Elemanlar Sendikası (1970-1971) / TÜTED - Tüm Teknik Elemanlar Derneği (1971 -1981) kitap imza günü ve söyleşisi Çetin Ünalın ve Yavuz Önen'in katılımıyla 18 Nisan 2018 Çarşamba günü, saat 18.30’da TMMOB Mimarlar Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

TEKSEN  ve TÜTED’in 40 yılı aşkın bir süre sonra gün yüzüne çıkmış yaklaşık 4.000 sayfalık belgelerinin kaleme alınma hikâyesini ve 1970’ler ve 80’ler arasında sürdürülen haklar mücadelesini kahramanlarından dinleyeceğimiz etkinliğe tüm üyelerimiz davetlidir.

Saygılarımızla,

Nihal Evirgen
45. Dönem Yönetim Kurulu adına
Sekreter Üye

Yavuz Önen Özgeçmiş:

1938 yılında Midyat’ta doğdu. İlkokulu Midyat’ta, Ortaöğretim ve liseyi İstanbul Haydarpaşa Lisesi’nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1962 mezunu. Bir buçuk yıl Kamu kesiminde çalıştıktan sonra 1967 yılından itibaren serbest büro sahibi. 1969 yılından itibaren Mimarlar Odası, Mimarlar Derneği 1927, TEKSEN, TÜTED, TMMOB yönetim kurullarında 2000 yılına kadar değişik tarihlerde görev yaptı. İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) kurucu üyesi oldu ve yönetim kurullarında bulundu. Rezzan Şima ile 1968’de evlendi. Zeynep’in, Gün’ün ve Kerem’in babası, Leyla Özveren’in, Ayşe Defne Önen’in ve Adam Önen’in dedesi.

Çetin Ünalın Özgeçmiş:

ODTÜ Mimarlık Fakültesi 1972

1973 Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi

1974 Mimarlar Odası Ankara Şubesi Sekreter Üyesi

1974 Mimarlar Derneği 1927 Sekreter Üyesi

1999 Mimarlar Derneği 1927 Yönetim Kurulu Üyesi

Kitapları:

Türk Mimarlar Cemiyeti’nden Mimarlar Derneği 1927’ye (Mimarlar Derneği 1927 Yayınları No: 8, 2002), Tanıklarından Mimarlar Odası 1954- 1990 Sözlü Tarih çalışması yürütücüsü ve kitap editörü, (Mimarlar Odası Yayını 2013)Tanıkların Ulucanları Sözlü Tarih çalışması yürütücüsü ve kitap editörü, (Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yayını, 2010)Konur 4 Seyir Defteri, Bir Binanın Öyküsü (Mimarlar Derneği 1927 Yayınları, 2018)Teknik Elemanların Demokratik, Ekonomik, Sendikal Haklar Mücadelesi, TEKSEN- Teknik Elemanlar Sendikası 1970-1971, TÜTED- Tüm Teknik Elemanlar Derneği 1971-1981 (Mimarlık Vakfı İktisadi İşletmesi Yayını, İstanbul, Mart 2018)

Program:

Teknik Elemanların Demokratik, Ekonomik, Sendikal Haklar  Mücadelesi