Mobbing ile Mücadele Derneği: “Türkiye’de mobbing yaygınlaşıyor”

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin düzenlediği söyleşide, mimarlar mobbingi tartıştı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, özel sektörde ,kamuda ve üniversitelerde son dönemlerde üyelerine yönelik uygulanan, çalışma ortamında psikolojik taciz konusunda farkındalık oluşturmak   ve bu konuda MOBBİNG’e maruz kalan üyelerinin mücadele yöntemlerinin paylaşılacağı, İnformal söyleşiler   kapsamında “Çalışma Ortamında Mobbing ( Piskolojik Taciz ) nedir? ve Mobbing ile Nasıl Mücadele Edilmelidir?” konulu söyleşiyi MobbingDer Başkanı Hüseyin Gün ile gerçekleştirdi.

MobbingDer Başkanı Hüseyin Gün, söyleşiye mobbing kavramının çıkış noktasını ve dünyadaki değişik tanımlarını anlatarak başladı. Gün, mobbingi; “Mobbing; işyerinde bir kişi veya grup tarafından, muhtelif nedenlerle doğrudan ve dolaylı olarak, bir başka kişiye ya da bir gruba insan onuru ile bağdaşmayan, belirli bir süre, sistemli ve tekrarlanan sözlü/sözsüz veya yazılı eylemlerle saldırılması sonucunda maddi ve manevi zarara yol açılması durumudur” şeklinde özetledi. Mobbingin, ülkemizde gün geçtikçe yaygınlaşmaya başladığını belirten Gün, “kişilerde ruhsal ve psikolojik kalıcı hasarlar meydana getirebildiğini”, mobbinge maruz kalanların mesleklerinden soğuduğunu ifade etti.

Mimarlar Odası’nda gerçekleşen söyleşide, Hüseyin Gün, Türkiye’de mobbing oranlarının meslek gruplarına, cinsiyetlere göre dağılımlarını aktararak, , “Mobbing ile Mücadele Derneği olarak amacımız toplumda mobbing hakkında farkındalık oluşturmaktır, mobbing olgusuna, temel insan hakları sorunu olarak bakmaktayız” dedi.  Gün, mimarlara işyerinde psikolojik tacize (mobbing)  maruz kalanların neler yapması gerektiğini, Karşı koyma/Mücadele/Engelleme yöntemleri ile nasıl bir hukuki süreç izleyecekleri konusunda bilgi verdi.

Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48