02 Haziran 2016

Kent ve Ekolojik Tarım: Dünya Örnekleri

“topraktan bir şey almadan önce yerine ne koyacağını düşün!”
Maori sözü

Kentler kültürel, ekonomik ve sosyal birikimin yoğunlaştığı yerler olduğundan nüfusun çok olduğu yaşam alanlarıdır. Yiyecek en temel gereksinmelerin başında geldiğine göre; bu kadar yapılanmış çevrede bunca insan nasıl yiyecek bulabilir –hiç değilse bir kısmını nerede üretebilir- diye düşünmek zorunda olduğumuz gün sayısı çok fazladır.

Aynı zamanda kentler tüketim odaklı endüstriyalist bir yaşam tarzının dayatıldığı mekanlar olduğundan ekolojik ve toplumsal krizin yoğunlaştığı yerler haline gelmiştir. Ancak kentte yaşayanlara ‘kırsala dönüp ekolojik bir yaşam kurarsan kurtulursun’ diyemeyeceğimize göre bulunduğumuz yerlerde çözüm üretmek durumundayız.

Kent İzleme Merkezi tarafından düzenlenmekte olan ve uluslararası alanda uygulama deneyimlerini paylaşacağımız  Çevre Bilimcisi / Jeofizik Mühendisi Emet Değirmenci’nin  “Kent ve Ekolojik Tarım: Dünya Örnekleri “ sunumu, 07 Haziran 2015 Salı günü saat 18.30 da Mimarlar Odası Ankara Şubesi zemin kat Konferans Salonunda gerçekleşecektir.

Uluslararası örnekler üzerinden çözüm odaklarının tartışmaya açılacağı ve kentsel tasarım süreçlerinde yaşamı kendi dinamikleri üzerinden yeniden kurgulama yöntem ve araçlarının izlerini sürüceğiz.

Son Güncelleme : 16.10.2018 - 11:12:24