29 Nisan 2016

Cumhuriyetin Özgürlükçü Değerlerinin Kurucu Mekanı: Atatürk Orman Çiftliği

1925 yılında bozkırın ortasında kurulan üç çadırla başladı Cumhuriyetin Özgürlükçü değerlerinin kurucu mekanı Atatürk Orman Çiftliği. Toprakla başlayan mücadele, kültürle yoğruldu, çağdaşlaşma öyküsünü yazdı. Mücadeleyle başlayan süreç, Atatürk’ün vasiyet ve şartlı bağışıyla hepimize emanet edildi. Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi devam ediyor,kalıcı izlerimizi ve tüm mücadele süreçlerini AOÇ’nin kuruluşunun 91. yılında aocmucadelesi.org adresinde 5 Mayıs’ta  paylaşıyoruz…91 yıllık bitmeyecek deneyimin mücadelesinde birlikte olmak dileğiyle..

5 Mayıs 2016 Perşembe günü saat 12.00 basın toplantısı ile başlayacak olan kutlamalarımız, Çiftliğin kurucularına saygı ile kuruluş yıldönümünü kutlayacağımız Atatürk Orman Çiftliği için Mimarlar Odası Ankara Şubesi bir kez daha tarihe not düşecek.

Mücadelemizin taçlandığı, birikimlerimizin paylaşıldığı, tarihe tanıklık yapacak olan aocmücadele.org  adresli web sayfasının lansmanı ile başlayacak olan etkinliğimiz,  "Dünden Bu Güne AOÇ Fotoğrafları"  sergisi  ile devam edecek ve AOÇ ürünleri kokteyli ile anılarımızı tazeleyeceğiz.

AOÇ'nin  Kuruluş Yıldönümünde;   Cumhuriyetin özgürlükçü mekanlarını bir kez daha anmak üzere saat 12.00 de Mimarlar Odası Ankara Şubesi Fuaye Salonunda buluşuyoruz.

Okunma Sayisi : 2013
Son Güncelleme : 11.07.2018 - 15:57:48