08 Kasım 2019

Kitap İmza Günü ve Söyleşi: "Devrimin Gölgesinde: Berlin, Varşova, Ankara 1920"

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi çalışmaları kapsamında "Devrimin Gölgesinde: Berlin, Varşova, Ankara 1920" başlıklı kitabıyla Kemal Okuyan tarafından sunum ve kitap tanıtımı gerçekleştirilecektir.

13 Kasım 2019 Çarşamba günü saat 18.30'da Mimarlar Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek etkinlikte 1920'li yıllarda Berlin, Varşova ve Ankara'nın devrimin gölgesinde geçirdiği döneme bakılarak 1917 Rusya'da gerçekleşen sosyalist devrimle karşılaştırmaları tartışılacaktır.

Bilgilerinize sunar, katılımınızı dileriz.

Saygılarımızla,

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi

Kitap hakkında:

1917’de Rusya’da gerçekleşen sosyalist devrim, neden başka ülkelerde tekrarlanmadı? Neden insanlık 1920’lerde eline geçirdiği büyük fırsatı, kapitalizmden nihai olarak kurtulma fırsatını değerlendiremedi?

Bu sorunun yanıtına ulaşmak için, devrimin gölgesinin düştüğü üç şehire; Berlin, Varşova ve Ankara’ya; bir asır kadar uzun 1920 yılına gidiyoruz. Anlamak ve ders çıkarmak için…

Kemal Okuyan:

1962’de doğdu. İlk ve orta okula Ankara’da devam ettikten sonra, Bornova Anadolu Lisesi’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi okudu. Genç yaşta Türkiye İşçi Partisi saflarına katıldı. 1986 yılında Gelenek dergisini çıkaran ekipte yer aldı. Sosyalist Türkiye Partisi, Sosyalist İktidar Partisi ve Türkiye Komünist Partisi’nde çeşitli görevlerde bulundu.
Halen TKP Genel Sekreteri olan Okuyan’ın başta Gelenek dergisi olmak üzere değişik yayın organlarında çok sayıda makalesi yayımlandı. Bir dönem soL gazetesinin genel yayın yönetmenliğini de yapan Okuyan, Sovyet Dış Politikasında İlk Yıllar, “Ne Yapmalı”cılar Kitabı, Stalin’i Anlamak, Türkiye’de Sosyalizmin İktidar Arayışı, Ergenekon ile AKP Arasında Sıkışan Sol ve Türkiye Solunun Yurtseverlik Sınavı adlı kitapların da yazarıdır.

Son Güncelleme : 20.11.2019 - 17:01:25