14 Temmuz 2021

Atilla Şenkon’un “Hoş bulduk Hayat” kitabı okurlarıyla buluştu

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kültür MBÇK çalışmaları kapsamında mimar ve yazar Attila Şenkon son kitabı "Hoş Bulduk Hayat"  okurlarıyla buluştu. Bu kapsamda Mimarlar Odası arka bahçesinde söyleşi ve kitap imza günü gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Pandemi sürecinde  ilk  yüz yüze söyleşi etkinliğinde bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta da arka bahçemizde konser gerçekleştirdik. Bugün de sevgili meslektaşımız ve aynı zamanda yazar olan Atilla Şenkon’un “Hoş bulduk Hayat” adlı kitabı üzerine bir söyleşi yapacağız. Çok üretken bir meslektaşımızla ve yazarla karşıyayız. Muhtemelen kitaba da mimarlık disiplinin bütünlüğü yansımıştır” dedi.

Yazar Attilâ Şenkon, öncelikle konuşmasında ise yazar olmaya nasıl verdiğini şöyle anlattı:

“İlk olarak kendimi ifade etmem biçimim çizmekti, ne zaman ki Türkçeyi öğrendim bu dilin güzelliğini tatmaya başladım o zaman kendimi anlatmam ve anlamlandırmam çok daha güzel oldu. Üniversitenin ilk yıllarında öyküler yazmaya başladım. Yazan kişinin hayatla bir derdi ve uzlaşamaması vardır. Benim yazma nedenim ise başka hayatları merak etmemdir. Hayat bize verilmiş tek kullanımlık ve çok güzel bir şey, Hepimiz onu güzel yaşamaya ve anlamlı kılmaya çalışıyoruz. Ben hep mimar olmak istemiştim ve ODTÜ Mimarlık Fakültesini bitirerek mimar oldum, yazma tutkum vardı ve yazar oldum.”

Kitabın karakterleri hakkında da bilgi veren Şenkon, şunları söyledi:

“Kitabın ana karakteri şair  Hüsrev Pertev inandırıcı bir karakter olmuş arama motorlarına girip  yüzünü merak edenler aramalar yapanlar dahi  olmuş. Pertev 1900’lu doğumlu önemli şairlerinden biri. Kitap iki ayrı kulvarda ilerliyor. Biraz çetrefilli bir kurgusu var aslında. Kitabın konusu aklıma benim bir önceki kitabım ‘Yalan Satıcısı’nı yazmadan önce gelmişti fakat o kadar gözüm korkmuştu ki erteledim. Sonra kitabı yazmaya başladım. 1976 yılında yazılan bir metin var kitapta. 40 yıl sonra 2016 sonra bu yarım kalan metin bulunuyor ve onu yayına hazırlayan çok genç bir editör semaya emanet ediliyor. 40 yıl arayla giden bir kurgu var.”

Yazar Hakkında:

Attilâ Şenkon

21 Ağustos 1962’de Ankara’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini bu kentte tamamladı. 1987’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 1990’da yayımlanan ilk kitabı Her Gün Perşembe Olsa ile 1991 Akademi Kitabevi Öykü Özendirme Ödülü’ne değer görüldü. Diğer kitapları: Uykusuz Gece Düşleri (öykü, 1993), Ten Yükü (öykü, 1995), Bütün Düşler ‘Nazlı’dır (roman, 1998), Bıyık İzi Yalanları (öykü, 2002), Gökkuşağına İki Bilet (roman, 2004), Sustum Duydun mu? (öykü, 2009), Geveze Kitap (çocuk kitabı, 2010), Bahar Temizliği (öykü, 2011), Aykırı Üçgenler (öykü, 2011), Geveze Kitap Tatilde (çocuk kitabı, 2012), Telef (roman, 2017). Hoş bulduk Hayat (2021)

Adres : Konur Sokak 4/3 06420 Yenişehir / Ankara • E-posta : info@mimarlarodasiankara.org
Son Güncelleme : 23.09.2021 - 13:47:58