30 Ekim 2012

Mimarların opera keyfi

Ünlü tenor Ömer Türkmenoğlu ve Piyanist Kaya Güç mimarlara konser verdi.

Kültür MBÇK tarafından yaz boyu Arka Bahçede düzenlenen keyifli dinletiler, sonbaharda da devam ediyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kültür MBÇK (Kültür Mesleki Bilimsel Çalışma Kurulu)etkinlikleri kapsamında devlet opera ve bale sanatçıları mimarlarla buluştu. 2006 tarihinde dünya çapında seçilen 40 sanatçı arasına giren tenor Ömer Türkmenoğlu bugüne kadar birçok festivalde de halk konserleri verdi. İtalya, İspanya, KKTC, Pakistan, Macaristan, Azerbaycan, Amerika, Kanada, Makedonya, Avusturalia, Suriye, Ürdün, Kırgızistan, Luxembourg ve yurtiçinde birçok yerde konserler veren Ömer Türkmenoğlu Mimarlar Odası’ndaydı.

Devlet Opera ve Bale Sanatçılarından Piyanist Kaya Güç ve Tenor Ömer Türkmenoğlu Mimarlar Odası’nda konser verdi. Piyanist Kaya Güç’ün çaldığı ve Ömer Türkmenoğlu seslendirdiği türkü ve aryalar katılımcıları büyüledi. Konser ilgiyle, dinleyen mimarlar, konser bitiminde devlet opera ve bale sanatçılarını ayakta alkışladı.

Konser programında; Yurt içi ve yurt dışında birçok opera konserleri ve festivallerine katılan, üyesi olduğu Türk Tanıtma Vakfı (TÜTAV) ile yurt dışında, Singapur, Tayland, İngiltere gibi çeşitli ülkelerde solist sanatçılara eşlik eden, Devlet Opera ve Balesi Vakfı’nın kurucu üyesi olan Kaya Güç org ile Örmer Türkmenoğlu’na eşlik etti.

Tenor Ömer Türkmenoğlu’nun seslendirdiği eserler ve halk türküleri arasında  Standchen (Serenade) / F.Shubert ,Torna E Surriento / De Curtis , Caruso / L.Dalla, Sole mio / E.Capua, Aşk-ı Memnu Beşir Aria / Selamn Ada, Senede Galmaz / Tevfik Gulyev, Iğdırın Al Alması / Halk Türküsü, Baharımsan / Fikret Amirov, Katusha / Matevi Blanter ve Rus halk şarkısı “Kalinka”  yer aldı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi başkanı Ali Hakkan, mimarlık kültürünün zenginliğini anlatarak, mimarlık kültürü yaşamın her alanında kendisini var eder, biz kentlilerin bu kültürün her zerresinden faydalanması için kültürel sanatsal etkinlikler, kültürel ve teknik geziler düzenlemeye devam edeceğiz dedi. Hakkan, mimarlar odasının aynı zamanda, kent içerisinde bir kültür sanat ortamı bir aydınlanma merkezi olduğunu da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme : 16.10.2018 - 11:12:24